Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gürün İlçe Teşkilatı’nın olağan kongresi yapıldı.

Asef Çoban Kültür Merkezi’nde yapılan kongre saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Kongreye Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi Celal Dağgez, MHP Sivas İl Başkanı Serhat Albayrak, Belediye Başkanı Nami Çiftçi, Sivas Ülkü Ocakları Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, ve çok sayıda partili katıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi Celal Dağgez, MHP lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin mesajını partililere okuyarak, Osman Er’e yeni görevinde başarılar diledi.

Bu kongrenin farklı bir anlam taşıdığını belirten ve asıl sınavın 30 Mart 2014 seçimlerinden sonra başladığını ifade eden Belediye Başkanı Nami Çiftçi,”Sevgili dava arkadaşlarım, iktidarın yolu yerel yönetimlerden geçmektedir. Yerel seçimlerdeki farklarımız, farklılıklarımız sevgili milletimizin gönlünde yer edinir, o gönüllerde taht kurar ise genel seçimlerde, o gönüller taht sahiplerini unutmayacak. Çünkü ipotek konulamayacak tek şey insan gönlüdür.”dedi.

Tek liste ile gidilen seçimde 196 delegeden, kurultaya katılan 105 delegenin tamamının oyunu alarak göreve gelen Osman Er ise yaptığı konuşmada, ”Şahsımı bu göreve layık gördüğünüz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu hizmet yolunda bizim ülkümüzde, görev istenmez görev verilir düsturuyla ve bilinciyle tek aday olarak MHP Gürün İlçe Başkanlığı görevini üstlenmiş bulunuyorum. Bizim sevdamız makam mevki sevdası değildir. Bizim sevdamız kavgamızdan büyüktür. Bizler Alparslan Türkeş’in bozkurtlarıyız.” şeklinde konuştu.