Gemerek ilçesinde öğrenci taşımacılığı yapan minibüs şoförleri taşıma sisteminde aksaklıklar ve Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan ihalelerin gazetelerde yayınlatılmadığını iddia ederek olaya tepki gösterdi.

Gemerek Fevzi Çakmak Mahallesinde yer alan Gemerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan öğrenci taşımacılığı yapan minibüs şoförleri taşıma sisteminde yaşanan aksaklıkları ve yapılan ihalelerin resmi gazetede yayınlatılmadığını iddia ederek durumu protesto etti.

Konu ile ilgili açıklama yapan şoförler; “Gemerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaöğretim taşıma ihalesi yapıldı. Öğrenci yoğunluğuna göre bazı öğrencilerimiz minibüste oturacak yer bulamıyor ve ayakta kalıyor. Öğrenciyi almasak okuluna gidemeyecek alsak trafik ekipleri ceza yağdırıyor. Biz ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Bu konunun biran önce çözüme kavuşması için minibüsçüler olarak toplandık ve Gemerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne geldik. Gemerek Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan taşıma ihaleleri de gazetelerde yayınlatılmıyor. İhale ilanlarını göremeyince ihalelerde de aksaklıklar oluyor” dediler.

Konuyla ilgili açıklama yapan minibüs şoförleri daha sonra Gemerek İlçe Milli Eğitim Müdürü Yükselen Dursun’un makam odasına giderek minibüslerinin anahtarlarını bıraktılar.

Olayın ardından açıklama yapan Gemerek İlçe Milli Eğitim Müdürü Yükselen Dursun; “Öğrenci servislerinden bazılarının öğrencileri taşırken vatandaşları da minibüslere aldıkları ve öğrencilerin ayakta kaldıkları şikayetleri alıyoruz. Her kesin bildiği gibi ülkemiz bir hukuk devleti her şeyin bir yasası ve kuralı vardır. Öğrenci taşınırken vatandaş o minibüse alınmaz. Okul taşımacılığı yapan her araçta okul taşıtı yazması mecburidir. Kurallara uyulmazsa yetkili merciler görevini yapar.” dedi.