Sivas’ın en yoğun caddelerinde çöplerin belirlenen saatlerde toplanması uygulamasına, Osmanpaşa Caddesi ve Şifaiye Sokak’da dahil edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun beraberindeki Temizlik İşleri Müdürü Emin Sakarya ile görevli çalışanlarla esnafları ziyaret ederek, sabah 09.00 - 09.30, akşam ise 19.00 - 19.30 saatleri arasında çöplerin belirlenen noktalara bırakılmasını istedi.

Uygulama hakkında detaylı bilgiler veren Uzun, daha temiz bir Sivas için Atatürk Caddesi, İstasyon Caddesi ve Sirer Caddesi’nde uygulanan saatli çöp toplama sisteminin Osmanpaşa Caddesi’nde de hayata geçirildiğini kaydederek esnafların özellikle çöp toplama saatlerine uymalarını istedi.

Belirlenen saatlerin dışında çöp çıkarıldığı zaman vatandaşlarda ’belediye çöpleri almıyor’ gibi bir algı oluştuğunu söyleyen Uzun, "Biz şehrimizi temiz tutmak için çalışıyoruz. Esnaflarımıza da sabah ve akşam belirlenen saatlere riayet etmeleri noktasında uyarılarda bulunacağız. Bizim görevimiz Sivas’ı temiz tutmak ama halkımızın görevi de kirletmemektir." dedi.

Uzun ve beraberindeki heyet, dükkanları gezerek esnaf ve vatandaşları caddede uygulanacak yeni çöp toplama sistemi hakkında bilgilendirdi.