Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından açılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri tamamlandı.

Çalışma ve İş-Kur Müdürlüğü ile iş protokolü imzalayan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, 75 kişiye KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik eğitimi verdi. KOBİ Danışmanı Serdar Sakın tarafından verilen eğitimlere katılan girişimci adayları, 70 saatlik eğitimi tamamladıktan sonra yeni işyerleri açılması için proje hazırlamaya başladı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, girişimcilik eğitimlerine katılanların güzel projeleri olduğunu belirterek, en kısa zamanda bu projelerin hayata geçirilerek yeni işyerlerinin açılmasını ümit ettiklerini ifade etti.

Yeni girişimciler için devlet desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Köksal,“Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak bu tür eğitimlerin verilmesini ve yaygınlaştırılmasını önemsiyoruz. KOSGEB Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz girişimcilik eğitimlerimizi tamamladıktan sonra Çalışma ve İş-Kur Müdürlüğü ile protokol imzalayarak üç etap halinde girişimcilik eğitimleri verdik. İş kurmak isteyen kişilere öncü olmak ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak istiyoruz. Önemli olan bu belgeyi almak değil, devlet desteklerinden de faydalanarak yeni bir istihdam alanı oluşturmaktır. Çalışma ve İş Kur Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz kurslara katılarak eğitim alan 75 kursiyerimize teşekkür ediyor, en kısa zamanda belgelerini vereceğimizi ifade ediyorum” dedi.