Sivas’ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Erkek Yetiştirme Yurdu ile Sevgi Evleri’nde kalan ve Ekim ile Kasım aylarında doğan 31 çocuk için doğum günü partisi düzenlendi.

Kızılay Sivas Şubesi tarafından Cumhuriyet Üniversitesi kampusu içindeki çok amaçlı salonda düzenlenen kutlama programına Sivas Valisi Alim Barut, İl Jandarma Komutanı Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar, kurum müdürleri ve Sivassporlu futbolcular ile Erkek Yetiştirme Yurdu ve Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar katıldı.

Vali Alim Barut programda yaptığı konuşmada, "Bugün çocuklarımızın, evlatlarımızın yaş gününü kutluyoruz. Yaş gününde gelecekle ilgili iyi niyetimizi belirtmemiz gerekiyor. Hepsine başarılı bir ömür diliyorum. Hepsine sağlıklı, mutlu yarınlar diliyorum. Onların gözündeki parıltı, geleceğin güzel olacağını müjdeliyor. Biliyorum ki bir çocuğun bile sevindirilmiş olması dünyalara bedel. Biz burada onlarcasını sevindirmek durumundayız ve bundan da arkadaşlarımla birlikte gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.

Kızılay Şube Başkanı Sarılar ise, etkinliğin organizesinde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek çocukların yaş gününü kutladı. Konuşmaların ardından Ekim ve Kasım ayı içerisinde doğan 31 çocukla birlikte protokol üyeleri doğum günü pastasını kesti. Ardından çocuklara eşofman takımı ve Sivassporlu futbolcular tarafından forma hediye edildi. Çocuklar daha sonra müzik eşliğinde gönüllerince eğlenerek unutulmaz bir gece yaşadılar.