Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın , Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ile birlikte Çolpan iş merkezinde işyeri zarar gören esnafları ziyaret etti.

Bayan esnafların faaliyet gösterdiği pasajda henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangında esnafların işyerleri ve kullandıkları malzemeler zarar gördü. Gece saat 01.00 sularında Bankalar Caddesi, Hoca imam cami arkasında bulunan Çolpan iş merkezinin bodrum katında yangın çıktı. Meydana gelen yangın sonrasında 69 dükkanın bulunduğu pasajda daha çok çeyiz üzerine faaliyet gösteren esnafların kullandığı dikiş makineleri ile dükkanda bulunan çeyizler ve müşterilerin siparişlerinin büyük bölümü yandı. Yangında pasajın dükkanlarının camları kırıldı, elektrik hatları zarar gördü ve iç kısımlar duman nedeniyle siyaha büründü.

Bazıları depo alarak kullanılan 69 dükkanın bulunduğu ve 30 esnafın faaliyet gösterdiği pasajı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ile birlikte ziyaret eden Belediye Başkanı Sami Aydın, burada faaliyet gösteren bayan esnaflardan bilgi aldı. Başkan Sami Aydın, yangın çıkan alanda incelemelerde bulundu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, çeyiz üzerine faaliyet gösteren bayan esnafların yangın sonrasında çok mağdur olduğunu, pasaja giremediklerini belirterek, Belediye Başkanı Sami Aydın’dan esnaflara yardımcı olmasını istedi.

Yıllardır burada çalıştıklarını ve evlerinin geçimini el emeği ile sağladıklarını ifade eden bayan esnaflar, gece meydana gelen yangın sonrasında elektrik hattının tamamen yandığını, işyerlerinin camlarının kırıldığını, nakış ve dikişte kullanılan makinelerin yandığını ve dükkanlardaki çeyiz eşyalarının zarar gördüğünü belirterek, mağduriyetlerini ifade ettiler.

Pasajda inceleme yaptıktan sonra esnaflara geçmiş olsun temennisinde bulunan Belediye Başkanı Sami Aydın, gerekli incelemeyi yaptıracağını ve Belediye olarak esnaflara yardımcı olunacağını belirtti.