Sivas İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan ‘Çocuk Oyun Kütüphanesi’ Projesi Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından hibe olarak finanse edilmeye hak kazandı.

Yapımı devam eden Çocuk Oyun Kütüphanesi’nin inşaat çalışmalarını inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan daha sonra kütüphane hakkında yaptığı açıklamada, “Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın 2014 yılı Sosyal ve Kentsel Mali Destek Programı kapsamında İl Özel İdaresi adına Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanarak sunulan Sivas Çocuk Oyun Kütüphanesi Projesi hibe almaya hak kazanmıştır. Projenin maliyeti 3.5 milyon Türk Lirası olup, bütçenin 864 bin lirası Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından hibe olarak finanse edilmektedir.”dedi.

Projenin amaçlarından bahseden Ayhan, “Projede amaç ilimizdeki çocuk ve ailelerin yaşam kalitesinin iyileştirilmesini sağlayacak sosyal alanların oluşturulmasıdır. Projenin hedef kitlesi 2-14 yaş aralığındaki çocuklar ve aileleridir. Proje ile ilimize Sivas Çocuk Oyun Kütüphanesi kazandırılacaktır. Akdeğirmen Mahallesi’nde bulunan ve idaremize ait Eski Halıcılık Binası’nın değerlendirilmesi için 3 bin 690 metrekarelik alana kütüphane inşa edilecektir. Oyun kütüphanesinde oyuncak odası, oyuncak müzesi, oyuncak tamirhanesi, ayna odası, soft oyun alanı, panaromik 8D sinema, çarpışan arabalar, smilatörlü oyunlar, ekranlı oyun makineleri, otomatlar ve heyecana yönelik oyun alanlarının yanı sıra dinlenme tesisleri de yer alacaktır. Bu proje ile çocuklarımız eğlenirken eğiten oyun kültürü için gereken donatılar ilimize kazandırılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Ayhan, kütüphanenin 21 Ekim 2015 tarihinde tamamlanmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.