Spor Toto 3. lig 2.grupta mücadele eden Dört Eylül Belediyespor, ligin 14’üncü haftasında kendi sahasında Yeni Diyarbakırspor’u 2-0 mağlup ederek, rakibinin namağlup unvanına son verdi.

Yeni Diyarbakırspor ile karşılaşan Sivas Dört Eylül Belediyespor, maçın ilk saniyelerinde Mustafa Cevret ile yakaladığı pozisyonu değerlendiremedi. Maçın ilerleyen dakikalarında rakibe karşı üstülük sağlayan Dört Eylül Belediyespor, organize ataklarla Yeni Diyarbakırspor kalesinde etkili olmaya çalıştı. Oyunu daha çok kendi alanında kabul eden rakip takım ise ani ataklarla gol kaydetmeye çalıştı. İlk yarı golsüz sona erdi.

İkinci yarıda karşılaşmaya baskılı başlayan Dört Eylül Belediyespor, maçın 47. dakikasında rakip ceza sahası içerisinde oluşan atakta topu önünde bulan Sami İzcican’ın golü ile Yeni Diyarbakırspor karşısında 1 - 0 öne geçti. Karşılıklı ataklarla devam eden karşılaşmanın son bölümlerinde oyuna sonradan giren Ahmet Sefa Emmioğlu, maçın 81’inci dakikasında takımını 2 - 0 öne geçiren golü kaydetti ve karşılaşma 2-0 sona erdi.

Teknik direktör Yusuf Tokuş, karşılaşmada rakibe karşı iyi mücadele ettiklerini ve Sivas’a yenilgisi olmadan gelen Yeni Diyarbakırspor takımını mağlup ettikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Şimdiye kadar oynadıkları maçlarda iyi oynamalarına rağmen önceki haftalarda bazı maçlardan puansız ayrıldıklarını belirten Tokuş, Eyüpspor’dan alınan 1 puanın ardından bu hafta da Yeni Diyarbakırspor’u yenerek yeniden çıkışa geçtiklerini ifade etti.

Dört Eylül Belediyespor Kulübü Başkanı Turhan Tunahan ise, Yeni Diyarbakırspor karşısında oynanan oyundan memnun olduğunu belirterek, galibiyetten dolayı teknik heyet ve futbolcuları tebrik ederek, ligde yollarına devam ettiklerini belirtti.