2013 yılının Aralık ayında yayın hayatına başlayan Sivas Lonca Gazetesi, 1. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Sivas Lonca Gazetesi 1. yaşına özel Cumhuriyet Üniversitesi Çok Amaçlı Balo Salonu’nda kutlama programı düzenledi. Programa AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Sivas Belediye Başkan Yardımcıları Naci Süha, Mahir Kuzucu, Ahmet Özaydın, CÜ Rektörü Prof Dr. Faruk Kocacık, Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ve yönetimi, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Mustafa Yüksel, il protokolü ve kentte görev yapan yazılı ve görsel medyada çalışan gazeteciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Sivas Lonca Gazetesi İmtiyaz Sahibi Emre Kaynak, “Sivas’taki güncel haberleri, İstanbul’da Sivas’ın gurbet hasretini yaşayan, memleket hasretini çeken hemşerilerimize ne olup bittiğini her hafta ulaştırmak amacıyla Sivas Lonca Gazetesini kurduk. Hamdolsun ki haklı, gururlu olarak mutluluğunu yaşıyoruz. Burada çok heyecanlıyım, sizlerin önünde konuşmak gerçekten zor. Tüm hemşerilerimden Sivas Loncası’na, Lonca Gazetesi’ne sahip çıkmalarını istiyorum” dedi.

Sivas Lonca Gazetesi kurulduktan sonra geçen bir yılın değerlendirmesini yapan gazete Genel Yayın Yönetmeni Neslihan Kaynak, “Geçtiğimiz sene 5 Aralık’ta gazetemiz ilk kez sizlerle buluştu. Bizler ekip olarak Sivas’ta bir gazete yayınlayıp tüm Sivaslı hemşerilerimize ulaşmak, onları birlik beraberlik içerisinde bir çatı altında bileştirmek ve Sivas’ın Loncasına kurmak istedik. İşte bu sebepten dolayı gazetemize Sivas Lonca ismini verdik” dedi.

Sivas Lonca Gazetesi’nin bir yıldır okuyucusu ve takipçisi olduğunu söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Naci Süha; “Gerçekten de Sivas’ın haberlerini, Sivas’ın dışında da yayınlayan, okurlarına ulaştıran bu gazetemizin daha nice yıllara ulaşmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ise “Böyle güzel bir organizasyonda güzel insanların bir araya gelmesi bizim için çok mutlu bir şeydir. Sivas’ın edebiyatçısı, şairi, sanatçısı ve adam gibi adamı çok meşhur Emre kardeşimizin yeni yayına başlattığı çiçeği burnunda gazetesinin birinci yıl dönümünü kutlamak ve aranıza katılmak için çok acele ettik” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vatan Şaşmaz’ın sunuculuğunu yaptığı programda ünlü ses sanatçısı Murat Kurşun sahne aldı. Kurşun seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Gecede ayrıca, çalışanlara ve köşe yazarlarına başarılarından dolayı plaket verilerek 1.yıl pastası kesildi.