Sivas İl Özel İdaresi, tarihi eserlerinin tanıtılması amacıyla “Sivas Tarihiyle Yaşıyor Projesi” uygulamaya koydu.

Türkiye’nin önemli gravür sanatçılarından olan Cemal Akyıldız’a hazırlattırılan gravürler, 2014 yılında ilk kez takvim olarak tasarlanmış ve dağıtımı yapılmıştı. Yoğun ilgi üzerine tekrar takvimlerde yerini bulan gravürler yeni yıla hazır hale getirilerek, dağıtımına başlandı.

Tarih ve kültür şehri Sivas’ın tarihi eserlerinin il dışında da tanıtılmasını hedeflediklerini dile getiren Genel Sekreteri Salih Ayhan, “Tarih şehri Sivas’a yakışır bir takvim çalışmasını hayata geçirdik. Proje içerisinde kültür mirası listesinde yer alan Divriği Ulu Cami ile Buruciye Medresesi, Çifte Minareli Medrese ve diğer tarihi eserlerimizi tanıtarak bu güzel yapıları insanların zihninde canlı tutmaya çalıştık.” dedi.

Takvim çalışmalarındaki gravürlerle Sivas’ın tarihi güzelliklerini gözler önüne serdiklerini vurgulayan Ayhan, “Her ayın anlamına uygun tarihi eser gravürüne yer vermeye çalıştık. Valiliklere, üniversitelere, belediyelere, kaymakamlıklara, il dışında şehrimizi temsil eden derneklerimize, bürokratlarımıza ve Sivas’a gönül vermiş herkese bu takvimi 2015 yılı Ocak ayından önce ulaştıracağız. Temel gayemiz takvim yapmak değil, Sivas’ın tarihi ve kültürel eserlerinin varlığını insanlarımıza her daim hatırlatmaktır. Ayrıca, Sivas İl Özel İdaresi’nin 2014 yılında yaptığı çalışmaları da anlatan fotoğrafların yer aldığı masa takvimini de ek olarak hazırladık.” şeklinde konuştu.