Borçların yeniden yapılandırması uygulaması kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine geriye dönük borçları olan esnaf ve sanatkarların geçmiş gün faizleri silinerek toplamda 768 bin Türk Lirası borç yeniden yapılandırıldı.

Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından borçların yeniden yapılandırması çerçevesinde yapılan çalışmalar sonunda kooperatife eskiye dönük borçları bulunan esnaf ve sanatkarların 31 Ekim 2014 tarihi itibariyle talepleri alındı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, esnaf ve sanatkarların geriye dönük borçlarının yeniden yapılandırması uygulamasının esnaf ve sanatkarların menfaatine olduğunu ifade ederek, "Kooperatifimizin esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik sağlamış olduğu düşük faizli kredilerden yararlanıp borcunu ödeyemeyen esnaf ve sanatkarlarımızın eskiye dönük borçlarının yapılandırması 31 Ekim 2014 tarihi itibariyle sona erdi. Kooperatifimize müracaat ederek borçlarının ana parası olan 272 bin TL’yi ödeme taahhüdünde bulunan esnaf ve sanatkarlarımızın eskiye yönelik 496 bin TL faizleri silindi. Toplamda 768 bin TL borç yapılandırma kapsamında silinmiş oldu. Yapılandırmadan yararlanarak borçlarının ana parasını ödeyecek olan esnaf ve sanatkarlarımıza yaklaşık 18 aya kadar vade imkanı sunarak yardımcı olduk. Biz Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak "üyeyi yaşat ki yaşayasın" felsefesinden hareket ederek her zaman esnaf ve sanatkarlarımızın sıkıntılarının çözümü noktasında elimizi taşın altına koyarak esnafımıza destek olmaya çalışıyoruz" dedi.