Sivas Belediyesi Bahtiyarbostan Hanımlar Kültür Merkezi ve İbni Sina Toplum Sağlığı Merkezi iş birliği ile açılan Gebe Okulu, dört haftalık eğitim programını tamamladı.

Eğitimleri tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan anne adaylarına, “Hoş Geldin Minik Hemşehrim” projesi kapsamında, yeni doğan bebek seti hediye edildi.

Programa Belediye Başkanı Sami Aydın ve eşi Yurdagül Aydın, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, İl Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, birim müdürleri ve çok sayıda anne adayı katıldı.

Törende ilk olarak söz alan İl Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, “Bu tür organizasyonlarla halkı bilinçlendirip onlara ulaştıkları için belediye başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Gebe Okulu programını 2013 yılından bu yana düzenliyoruz. Amacımız anne adaylarımızın sağlıklı bir şekilde gebelik sürecini tamamlamaları, bilinçli bir anne olmalarıdır.”dedi.

Önemli bir sosyal sorumluluk projesinin gerçekleştirildiği belirlen Belediye Başkanı Sami Aydın ise, “Gebe kardeşlerimiz açısından oldukça verimli bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Annelerimizin bilinçli olması için, onlara her dönemde gereken bilgi ve tecrübelerin bu tür programlarla aktarıldığına inanıyorum. Sağlıklı nesiller ülkemizin geleceği açısından da çok önemli. Böyle bir projede yer almaktan son derece mutluyum. Bu konuda belediyemiz adına ciddi emekleri olan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından anne adaylarına sertifikaları verilirken, eğitimcilere de teşekkür belgeleri takdim edildi.