Sivas Belediyesi ve Etkin Anadolu Kadınları Derneği tarafından ‘Hz. Hatice’ sempozyumu düzenlendi.

Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyuma Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz’ın başkanlığını yaptığı sempozyumda Prof. Dr. Rıza Savaş ‘Cahiliye Döneminde Kadın ve İslam’ın Getirdikleri’, Prof. Dr. Ali Aksu ‘Vefa, Sadakat ve Fedakarlık Örneği Hz. Hatice’, Prof. Dr. Ünal Kılıç ‘Bir Eş Olarak Hz. Hatice’ ve Doç. Dr. Ahmet Güzel ‘Bir Anne Olarak Hz. Hatice’ konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Sempozyum hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Sami Aydın, “Konusunda uzman hocalarımızın bizimde bilmediğimiz Hz. Hatice’ye ait o döneme ait çok güzel bilgiler ortaya kondu. Böyle bir organizasyonu böyle bir sempozyumu yapmış olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Bizim geçmişimizi en iyi şekilde ortaya koyma gibi bir zorunluluğumuz mecburiyetimiz olduğu inancındayız. Bugün onlardan bir tanesini gerçekleştiriyoruz. İnşallah önümüzde ki süreçte daha farklı programları yaparak vatandaşımızı toplumumuzun kulaktan dolma değil gerçek bilgilere ulaşmasını hedefliyoruz.”dedi.

Halkın ilgisinin yoğun olduğunu ifade eden Aydın, “İnşallah ilerde daha büyük salonlarda daha güzel organizasyonlar yapacağız. Mart ayında, dünya kadınlar gününden bir gün önce Hz. Fatma ile ilgili bir sempozyum yapmayı da planlıyoruz.”diye konuştu.