Sivas Belediyesi ve Özbelsan tarafından ‘Kamuda İş Sağlığı ve Güvenliği’ konulu eğitim programı düzenlendi.

Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen programa Belediye Başkanı Sami Aydın, Özbelsan A.Ş Genel Müdürü Şaban Kaya, Hizmet-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Nihat Şimşek, belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri ve Özbelsan yetkilileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Sami Aydın, son zamanlarda yaşanan iş kazalarıyla birlikte iş güvenliği konusunun gündeme geldiğini hatırlatarak; ,“Biz kurumumuzda çalışan her bir arkadaşımızın iş sağlığı ve güvenliği konusunda üzerimize düşeni eksiksiz yapma niyetindeyiz. Çünkü bir arkadaşımızın canı, bizim için her türlü işten çok daha önemli. Olaya bu bilinçle yaklaştığımızı bilmenizi isterim. Kurumsal olarak bizlerin önlem alması tek başına yetmiyor, bireylere ve yönetici kadrosunda olan her bir arkadaşımıza da önemli görevler düşüyor. Her birimiz kendi üzerimize düşen görevleri eksiksiz yerine getirdiğimiz zaman gerçek anlamda iş güvenliği de sağlanmış oluyor. Her an bir tehlikeyle karşı karşıya olabileceğimiz bilinciyle hareket etmemiz gerekiyor.” dedi.

Özbelsan A.Ş, iş yeri hekimi ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanları ise slayt eşliğinde sunum yaparak, Kamuda İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda katılımcıları bilgilendirdi.