Sivas’ta, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla ‘Şehir Kimliği’ çalıştayı düzenlenecek.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın yaptığı açıklamada, “Şehirlerimiz, atalarımızdan miras aldığımız çevre ve mekanları yaşayarak ve imar ederek şekillendirdiğimiz ve gelecek kuşaklara devredeceğimiz en önemli değerlerimizdendir. Bu nedenle dünün hatıralarının, bugünün gerçeklerinin ve yarının hayallerinin birlikte değerlendirip şehir düzeyinde yapılacak tüm plan ve programlarla kaybedilmiş değerleri geri kazanmak kazanılmış değerleri korumak ve bizi bir adım daha ileri bir basamak daha yukarı taşıyacak yeni değerleri üretmek ve uygulamak esastır. Bu ise çoğulcu, katılımcı, demokrasi, ve yerinden yönetim yaklaşımıyla tüm paydaşların ortak akıl ve ortak irade potansiyelini bir araya getirmek ile mümkün olur” dedi.

14 Kasım Cuma Günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sivas Belediyesi’nin işbirliği ile ‘Gelecek Vizyonumuzu Birlikte Belirleyelim’ sloganıyla Şehir Kimliği Çalıştayı düzenleneceğini söyleyen Başkan Aydın, “ Çalıştayda katılımcılar onar kişilik gruplar halinde yuvarlak masa modeline göre toplanacak ve ekli listedeki konular sırasıyla ele alınacaktır. Her bir konu ve alt bileşeni için daha önceden hazırlayacak öne çalışma eşliğinde sorunlara çözümler önerilecektir” diye konuştu.