Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sivas Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Şehir Kimliği Çalıştayı’ tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Alim Barut, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Danışmanı İbrahim Acar, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sivas’ın tarihi, turistik değerleri itibarıyla önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Alim Barut “Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserlerini şehrin meydanında olduğunu gördüğümüz anda şehrin tarihini öğrenmiş oluyoruz. Dolayısıyla kentin oluşmasında tarihin ve kültürün önemi var. Şehir sadece yol, su, bina değil; o şehri simgeleyen sembol olmuş şahsiyetler de önemlidir” dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise, “Siz istediğiniz kadar köprü otoyol yapın, Anadolu’dan büyükşehirlere göçü önleyemezseniz, yatırımlarınız Anadolu şehirlerine olmazsa buradaki vatandaşları burada tutamazsanız, büyük şehirlerde çarpık kentleşme artarken Anadolu şehirleri de atıl duruma gelecek. Bu sebeple Anadolu’da yapılacak her türlü çalışmayı önemsiyoruz” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Danışmanı İbrahim Acar illerin kendilerine ait kimlikleri olduğunu belirterek, “Sivas da hem binlerce yıllık tarihi, hem kaplıcaları, hem önemli şahsiyetleri ile çok önemli bir kimliğe sahiptir. Bizim bu çalıştaylardan amacımız, şehirlerin planları yapılırken simge değerlerini koruyup hatta bu değerleri ön plana çıkararak daha planlı programlı bir şehirleşme hareketini gerçekleştirmektir” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Danışmanı İbrahim Acar, Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan ve Doç. Dr. Ayfer Gedikli çalıştayda izlenecek yol hakkında katılımcılara bilgi verdi.