Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının da destekleriyle gerçekleştirilen Birlik Aşuresinin 11’incisi gerçekleştirilecek.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde bir araya gelerek hazıklıklarını tamamlayan 8 sivil toplum kuruluşu temsilcileri aşurenin hazırlıklarını tamamladı. Muharrem ayında gerçekleştirilecek olan aşure programı ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Birilik Aşuresi Tertip Komitesi Başkanı Beşir Köksal, Sivas’ta güzel birlikteliğin devam ettiğini belirterek, en güzel örneklerinden birisinin de bu sene 11’incisi yapılacak olan Birlik Aşuresi olduğunu ifade etti.

10 yıldır birlik ve beraberlik içerisinde Sivas halkına aşure ikramında bulunduklarını bu sene ise 11’incisi yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Köksal,” Aşure, bolluğu, bereketi aynı zamanda dostluğu temsil eder. Aşure günü, sevginin yoğunlaştığı, birlik, paylaşma ve hoşgörünün güzel örneklerinin sergilendiği özel günlerden bir tanesidir. Birlik aşuremizde sevincimizi de üzüntümüzü de birlikte paylaşarak güzel bir dayanışma örneğini sergilemeye devam edeceğiz. Sivas’ta sivil toplum kuruluşları ile birlikte 10 yıldır Birlik Aşuremizi güzel bir şekilde icra ediyoruz. Sivil Toplum Örgütleri olarak birlik ve beraberliğimizle varız. Bu birlikteliğimizin toplumda sevgi bağlarının güçlenmesi bakımından son derece önemlidir. Toplumumuzun düzeni birlik ve beraberlikle sağlanır. Sivastaki sivil toplum örgütleri olarak, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan el ele, gönül gönül’e vererek güzel bir örnek teşkil etmeye gayret göstermeye devam ediyoruz. Birlik Aşuremize katılarak destek veren komite üyelerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

BİRLİK AŞURESİNE KATILAN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Cem Vakfı Sivas Şube Başkanlığı, Ticaret Borsası Başkanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanlığı ve Hayat Ağacı Derneği.