Suşehri ilçesinde kentsel dönüşüm ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Esenler Belediye Başkan Yardımcılarından Orhan Oğuz Türk, Abdullah Aksu ve belediye meclis üyelerinden Sebahattin Yiğit ve Celil Ayan ile birlikte Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel’in davetlisi olarak Suşehri’ne gelen İstanbul Esenler İlçe Belediye Başkanı Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm hakkında belediye konferans salonunda bilgi verdi.

Esenler ilçesinin kentsel dönüşümde büyük hamleler yaptığını belirten Göksu, kentsel dönüşüm ile ilgili çıkan yasalar doğrultusunda belediyelere büyük imkanlar verildiğini ifade etti.

Suşehri’nde kentsel dönüşüm uygulanabileceğini ifade eden Göksu, kentsel dönüşümün, Suşehri gibi bir yerleşim yerinde mahalle bazında uygulanmasının zor olduğunu, ancak belirlenecek bölgesel bazda yapılmasının daha uygun olabileceğini söyledi.

Kentsel dönüşüm yapılan yerleşim yerlerinde modern şehirleşme olduğuna işaret eden Göksu, “Esenler Belediyesi olarak bu konuda büyük hamleler yaptık. Esenlerde başarı sağladık. Bu başarımızı Suşehri’nde de uygulamayı arzu ederiz. Konuyla ilgili olarak belediyemizde görevli personellerimizi ilçeye göndereceğiz. Gerekli ön çalışmaları yaptıracağız. Ama bu çalışmayı öncelikli olarak belirleyeceğiniz bölgesel alanda yapılması gerekir. Mahalle bazında uygulamada ilk etap da sıkıntı olabilir. Çünkü insanları razı etmeniz gerekiyor. Ama örnek bir kentsel dönüşüm alanı yapıldığı zaman, diğer insanlar bunu gördüğünde kendilerinin bulunduğu bölgenin de kentsel dönüşüm yapılmasını isteyecektir. Biz bu başarımızı bölgesel olarak başlattık ve daha sonra ise Esenler’in hemen hemen her yerinde uygulamaya devam ettik” dedi.

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel ise, Suşehri’nin çok eski bir yerleşim yeri olduğuna işaret ederek, “İlçemizde acil olarak kentsel dönüşüm uygulaması yapılması gerekiyor. Özellikle, Kemalpaşa mahallemizin bazı kesimleri, Cami Orta mahallemiz, Yeni mahalle ve Yalnızbağlar mahallemizin bir kısmında bunun uygulanmasını arzu ediyoruz. Amacımız ilçemizin daha modern kent olma yolunda ilerlenmesini sağlamaktır. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden bu kentsel dönüşümün yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Toplantıya, Kaymakam Kadir Perçi, Suşehri Belediye meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, sivil toplum örgütünün bazı temsilcileri ve bazı muhtarlar katıldı.