Sivas’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği işbirliğinde geliştirilen Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması için Teknik Yardım Projesi (TUYUP) bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Alim Barut, “Bu program, sektör içerisinde nitelikli insan kaynağı oluşturmak, işveren ve çalışanların kalitesini ve küresel değişimler karşısında yeteneklerini artırmak gibi önemli bir misyon yüklenmiş olması ve bu toplantının da ilimizde yapılmasından dolayı memnuniyet duymaktayım.2023 yılında 50 milyon Turist, 50 milyar dolar turizm gelirini hedefleyen ülkemizde Orta Anadolu coğrafyasında önemli bir turizm potansiyeline sahip ilimiz turizm açısından son derece kıymetli eserlere sahiptir. UNESCO Dünya Mirası Listesinde olan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası başta olmak üzere ilimiz yaz ve kış turizmine elverişli birçok yerlerin gezilmesi, görülmesine değer eserlere sahiptir. Ülkemizin tanıtımı için tarihi ve kültürel değerlerimizi iyi bilmek ve iyi sunmak gerekir. Bu nedenle ülkemize turist kazandırmak, bunu ekonomik yönden mali kazanıma dönüştürmek için çalışanların ve işverenlerin uyum içerisinde her türlü sorunlarını çözmüş olması gerekir. Bu toplantıda da bu konular hakkında görüş alışverişinde bulunulacağı çeşitli konuların karşılıklı tartışılarak sonuca varılacağı inancındayım.” dedi.

Konuşmaların ardından TUYUP projesi bilgilendirme toplantısı, katılımcılara genel tanıtımın yapılması ve uzmanlar tarafından projenin anlatılmasıyla son buldu.