Sivas Valisi Alim Barut, İl Özel İdaresi’nin çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Alim Barut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Vali Yardımcısı Mehmet Şerif Olcaş ile Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Göksel Yerlikaya, Ulaş Kovalı bölgesine yapılan Et Entegre Tesisi İnşaatı ve Sivas Merkez Kardeşler Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 112 Acil Çağrı Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Vali Barut, Genel Sekreter Salih Ayhan ve beraberindekiler ilk olarak İl Özel İdaresi tarafından iş ve işlemleri yürütülerek yapımına başlanılan, Sivas’ın tarım ve hayvancılık potansiyeli ile ekonomisine katkı sağlayacak Et Entegre Tesisi inşaat alanını gezerek yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Et Entegre Tesisi’nin Sivas’ın tarım ve hayvancılık potansiyelini artıracak önemli bir proje olduğunu belirten Vali Alim Barut, ”Görüldüğü gibi inşaatlar ve bina içlerindeki montaj çalışmaları hızlı bir şekilde yürüyor. Her inşaatta olduğu gibi burada da belli aşamalarda engeller olabilir, arazinin fiziki durumundan kaynaklanan engelleri aşarak bu güne kadar geldik, bundan sonraki aşamada son montajlar, rötuşlar yapılacak.” dedi.

Sivas’ın hayvancılık alanında önemli bir yere sahip olduğunu ve bu potansiyelin ilkel teknolojilerle değil, modern teknolojilerle buluşturulması gerektiğine vurgu yapan Barut, “Gelecek nesillerimiz için sağlıklı gıda çok önemli yer tutacak, işte biz de burada halkımızın önemli bir besin maddesi olan kırmızı etle ilgili hijyenik modern bir tesis yapıyoruz. Çalışmalar aksamadan devam ettiğinde 2015’in yaz aylarında deneme işini yapabileceğimizi umuyorum. Tesisin yapımı için gayret gösteren İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz başta olmak üzere tüm çalışanlarına, yüklenici firmaya ve ekibine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne geçen Vali Barut ve beraberindekiler inşaatı tamamlanan merkezde incelemelerde bulundu.

Acil yardım talebinin tek numara ile daha hızlı ve sağlıklı yürütüleceğini belirten Barut, “İnşaatı tamamlanan ve kısa bir süre sonra hizmete girecek olan 112 Acil Çağrı Merkezi’nde emniyet, jandarma, itfaiye, sağlık yoğunlukla kullanılan 110, 112, 155, 156 gibi numaralar tek merkezde toplanarak sadece ‘112 Acil’ olarak hizmet verecek.” şeklinde konuştu.