Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, bünyesinde ve ilçelerde görev yapan zabıta memurlarına yönelik eğitim semineri düzenledi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Zabıta Mevzuat Eğitimi’ programına Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Naci Süha, Zabıta Müdürü Zekeriya Kayalı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Abdurrahman Karabudak ve çok sayıda zabıta personeli katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Sivas Belediyesi Zabıta Müdürü Kayalı, amaçlarının sadece Sivas Merkez’de değil, ilçelerde de görev yapan zabıta memurlarını bu eğitimden faydalandırmak olduğunu ifade etti.

Belediye hizmetlerinin en önemli ayaklarından birini zabıtanın oluşturduğunu söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Naci Süha ise, “Zabıta; belediyenin gülen yüzü, halkla temas eden eli, vatandaşla her zaman iç içe olan bir müdürlüğümüz özverili çalışmalarından ötürü personelimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından eğitim seminerine geçildi. Seminerde,Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Abdurrahman Karabudak tarafından; zabıta hizmetleri, mevzuat, çalışma şartları, kabahatler, yaptırımlar ile eğitim ve planlama gibi konular anlatıldı.