Konu ile ilgili olarak Karaman İYİ Parti İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; "17.09.2018 günü İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu eşliğinde, Mersin Milletvekillerimiz Behiç Çelik, Zeki Hakan Sıdalı, Antalya Milletvekilimiz Tuba Vural Çokal ve Genel İdare Kurulu üyelerinin de bulunduğu 16 kişiden oluşan İYİ Parti heyeti İlimizde bir dizi ziyaretlerde bulunacaklardır.

16 kişilik İYİ Parti heyeti ve Karaman teşkilat mensuplarının katılımı ile Kale restaurant da kahvaltı yapılacaktır. Kahvaltı programımızda siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızın katılımından onur duyarız. Kahvaltı programımızda Yeni İl Başkanımız Z. Bahadır Bayraç beye görev tebliği yapılarak, eski başkanımıza plaket sunumu gerçekleştirilecektir. Program saat:9.00/10.00 basın mensuplarının dahil olduğu, ve akabinde saat:10.00/11.00 arasında teşkilat mensupları ile kapalı toplantı şeklinde devam edecektir. Kahvaltı sonrası 3 ayrı gruba halinde İYİ Parti heyeti olarak İlimizde çalışmalarına başlayacaktır.

Bir grup Ermenek ilçesi ve bölgesinde çalışmalar yapmak üzere uğurlanacak, diğer iki grubun gerçekleştireceği Sayın Valimizin makamında ziyaret ile başlanarak şehitlik ziyareti ile birlikte Ticaret ve Sanayi Odası, Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları, Karaman Ziraat Odası, Karaman Şehit Aileleri Derneği, Karaman Muhtarlar Derneği, Karaman Gönül Gözü Derneği, Karaman Atatürkçü Düşünce Derneği ziyaret edilecektir.

Karaman Organize Sanayi Bölgesinde de çalışma yapacak İYİ Parti Heyetimizin çalışmalarını Karaman esnaflarına yapılacak ziyaret ve fikir alışverişleri ile tamamlayacağız. Programa ait saatleri belirleyen bilgi metni ekte sunulmuştur. 
İlgi ve desteklerinizden dolayı şimdiden teşeklür eder saygılar sunarız." denildi.