Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Ocak ayı içerisinde ziyaret ettiği Madenşehri köyünde yaptığı açıklamada, yeni köy yerleşim alanı için İl Özel İdaresine 800.000 TL. Kaynak aktarıldığını belirtmişti.

1976 yılında arkeolojik sit alanı ilan edilen köyün yeni bir yerleşim alanına taşınmasına karar verilmiş, geçen bu süreçte konu bir türlü çözüme kavuşturulamamıştı. Sözkonusu çalışmanın yapılabilmesi için gerekli olan maddi kaynağın Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde sağlandığının müjdesini veren Lütfi Elvan, İl Özel İdaresine aktarılan kaynağın Madenşehri’nin yeni yerleşim alanına kavuşturulmasına harcanacağını söyledi.

Madenşehri yeni yerleşim alanına kavuşacak
Elvan, bu konuda İl Özel İdaresince köylü vatandaşlarla bilgilendirme toplantısı yapıldığını, yer tespiti yapıldığını ve kamulaştırmanın hızlı yürümesi için arazi sahiplariyle görüşmeler yapıldığını da sözleri ekledi.

Son olarak İl Genel Meclisinin önceki gün yapılan toplantısında Madenşehri köyünün yeni yerleşim alanının tespitine yönelik Kamulaştırma kararının yapılabilmesi için encümene yetki verildiğini de belirten Elvan, kamulaştırmanın akabinde sözkonusu yerin köy tüzel kişiliğine devredileceğini de sözlerine ekledi.