CHP Karaman İl Başkanı İsmail Atakan Ünver, Belediye bazı iddialarda bulunarak, ''Belediyenin kendi malı olan billboardları kiraya verdikten sonra kiracısı olan firmaya, aldığı kira bedelinin 5-6 katı tutarında billboard kirası ödemesini hangi ticari mülahaza ve hizmet icaplarının gerektirdiğini öğrenmek; dahası Karaman Belediyesinin bu alışverişten nasıl bir fayda sağladığını bilmek, Karaman’da yaşayan tüm yurttaşların en doğal hakkıdır. Şimdi siz, yüklenici ile sözleşme imzaladığınız 30.05.2014 tarihinden 2014 yılının sonuna kadar geçen 7 aylık süre için 33.453,00 TL kira aldığınız yüklenici firmaya, aynı süre için 343.782,76 TL billboard kirası ödeyeceksiniz. Sonra da kulağınızın üstüne yatıp tüm söylenenleri duymazdan geleceksiniz ve unutulmasını bekleyeceksiniz.'' demişti. Hatta belediyenin Karaman'da yaşayıp belediyeye vergi ödeyen herkesin hakkının yenildiğini belirtmişti.
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'da basın toplantısı düzenleyerek CHP İl Başkanı İsmail Atakan Ünver'e cevap verdi. Bizim Abdestimizden şüphemiz yok, siz kendi abdestinizi kontrol edin dedi. Bahsi geçen şirketin Karaman Belediyesi'nin kendi öz malı Ongun A.Ş. olduğunu açıkladı. Ayrıca şeffaf belediye anlayışı ile Sayıştay raporlarını herkese dağıttığını belirten Çalışkan, ''CHP İl Başkanı İsmail Atakan Ünver'e ve meclis üyelerine Sayıştay raporunu biz verdik. CHP il başkanının ismini vermediği ve özel bir şirketmiş gibi ima ettiği şirket Karaman Belediyesi'nin Şirketi Ongun A.Ş.'dir. Ongun A.Ş.'de Sayıştay denetimine açıktır. Ortada saklı gizli bir şey yok. Anlımız ak, abdestimizden şüphemiz yok. Olsaydı Sayıştay raporunu vermezdik. Ongun A.Ş.'nin bir kuruşu varsa Karaman Belediyesi'nindir. Ongun söz konusu reklam mecrasına bir buçuk milyon yatırım yapmış ve bir kuruş talep etmemiştir. Hukukçu olmasına rağmen CHP İl Başkan'ı Sayın Ünver Belediye milletin hakkını özel bir şirkete peşkeş çekiyormuş gibi algı yaratmaya çalışıyor. AK Parti döneminde yılda iki kez Sayıştay denetimi geçiriyoruz. Raporda tenkit var. Ceza veya zimmet kararı yok. Biz şeffaflık ilkemiz doğrultusunda belediyemizin denetimlerinin diğer partilere veriyoruz. Ancak Karaman'da CHP'nin diğer belediyeleri bunu yapabilecek mi? Geçirdikleri denetimleri açıklayabilecekler mi? Hiç bir konuda usulsüzlük yapmadık. Zaten usulsüz biz durum olsa Sayıştay gerekeni yapardı. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Onlar kendi abdestlerine baksınlar. Maalesef CHP zihniyeti böyle. En küçük örnekle kendi mıcırımızı üreterek tonunu 15 liradan alırken şimdi 4 liraya üretiyoruz. Biz iş üretiyoruz. Boş laf üretmiyoruz. Belediyemizin her bir dosyası denetime açıktır. Gelin bakın. Bir tane usulsüz iş yaptık mı? Biz yetim hakkını hukukunu bilen insanlarız. Harcanan her kuruşun hesabını veririz. Ben şimdi Karaman'da ki CHP belediyelerini raporlarını açıklamalarını bekliyorum. CHP zihniyeti maalesef bu şekilde devam edip gidecek. Ancak CHP'ye rağmen biz halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.'' dedi.  
AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü de CHP İl Başkanı Ünver'in bu şekilde davranmasının sebebinin, kendisinin Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı dava olduğunu belirtti. Ünlü ''Cumhurbaşkanımıza hakaret eden genel başkanlarına dava açtım. Bunun acısını çıkartmak için bu denli açıklamada bulunuyor. Ancak kendisi de bir hukukçu. Genel başkanlarının Cumhurbaşkanımıza sarf ettiği ifadeleri ne kadar hoş görür bilemeyiz.'' dedi.