AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli (14 Agustos 2012 Salı) bugün saat 17:00 da Otağ Ögretmenevi tesislerinde 11.kurulus yıl dönümü kutlaması ve iftar yemeği ile tüm teşkilat mensuplarıyla bir araya geleceklerini duyurdu. Yapılacak programa eski, yeni AK Parti teşkilat mensuplarıyla partiye gönül veren Karamanlıların katılması bekleniyor.

KUTLAMA MESAJLARI;
Karaman İl Başkanı Kerim Dereli, AK Partinin kuruluşunun 11. yılı sebebiyle yayınladığı mesaj ;

"AK Parti, ülkemizin siyasi ve ekonomi alanlarında büyük sıkıntılar yaşadığı bir dönemde Başbakanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ ın önderliğinde 11 yıl önce siyaset sahnesinde yerini almış bir partidir.
AK Parti, ülkesine ve milletine hizmet aşkıyla yola çıkan Ak kadroların, maruz kaldığı her türlü engellemeye rağmen, ülkemize büyük bir gelişim ve değişim süreci yaşatmış, iç politikadan dış politikaya, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, enerjiden tarıma, ulaşımdan turizme, ekonomiden toplumsal yaşama, demokrasiden insan haklarına kadar her alanda devrim niteliğinde birçok ilke imza atmayı başarmış bir partidir.
AK Parti, teşkilat mensuplarımızın üstün gayretleri ve yüce milletimizin teveccühü ile girmiş olduğu tüm seçimlerden alnının akıyla birinci parti olarak çıkmış bir partidir.
Ak Parti olarak bugüne kadar yapılan hizmetleri yeterli görmüyor, ülkemizin bölgesinde ve dünyada daha da güçlü, itibarlı olması, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alması, kronik sorunlarımızı çözerek geleceğe daha emin adımlarla ilerlemesi, demokrasimizin güçlenmesi, milletimizin refah ve mutluluğu için gece gündüz demeden tüm gücümüzle çalışmalarımıza devem ediyoruz. Durmak yok, çalışmaya devam diyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, partimizin 11. Kuruluş Yıldönümü’nün ülkemiz, milletimiz ve demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederken, partimize gönül vermiş, acı ve tatlı günlerinde hep yanında yer almış teşkilat mensuplarımız ile desteklerini esirgemeyen hemşerilerime en kalbi duygularımla şükranlarımı sunar, başarılarla dolu daha nice Ak yıllara dileklerimle selam, sevgi ve saygılarımı sunarım,"dedi.


AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Celallettin Güngörer AK Partinin kuruluşunun 11. yılı sebebiyle yayınladığı mesajda;"Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan partimiz Türk demokrasi tarihinde çok önemli bir dönemin başlangıcı olmuştur. 
  Ak Parti bir siyasi parti olarak parti içi demokrasi,millet iradesine saygınlık, siyasi ahlak ve erdem anlamında Türk siyasi hayatına yüksek değerler manzumesi katmıştır. 
   Partimiz kuruluşundan bugüne Cumhuriyet tarihinde eşine az rastlanır şekilde başarısını her seçimde yükselterek milletle kucaklaşmıştır ve milletin kendisi olmuştur. Üç genel ve iki yerel seçimin galibi olarak kurulduğu günden bu güne kendisini millete adamış Ak Kadrolarıyla ülkemizde hayal bile edilemeyen yeniliklere ve reformlara imzalar atmıştır. 
  Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın koyduğu hedefler doğrultusunda Türkiye, ekonomisiyle, teknolojisiyle, demokrasi ve özgürlükleriyle dünyanın gelişmiş ilk 10 ülkesi arasında yer alacaktır. Yapılan tüm reformlar,atılan dev adımlar Genel Başkanımızın koymuş olduğu bu hedeflere süratle yaklaştığımızı göstermektedir. Eğitimde,sağlıkta ve ekonomide yapılan tüm reformların yanında dış politikadaki saygınlığımız,bunun apaçık göstergesidir. 
  Hizmette ve başarıda sınır tanımayan bir anlayış içerisinde ak kadrolarıyla başarıdan başarıya koşan,partimizin kuruluşundan bu yana hizmet etmiş olan tüm değerli mensuplarını kutluyor. Bu duygu ve düşüncelerle,bu özel ve önemli bir gün de partimizin 11. kuruluş yılının ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum,”dedi.

Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek AK Partinin kuruluşunun 11. yılı sebebiyle yayınladığı mesajda ;
''Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Önderliğinde çıktığımız bu kutlu yolculuk, bugün geldiğimiz noktada destansı bir harekete dönüştü.
14 Ağustos 2001 tarihinde ’Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ sloganıyla kurulan ve kuruluşundan itibaren ekonomi, dış politika, demokratikleşme gibi birçok konuda Türkiye’ye çağ atlattıran AK Parti bugün 11 yaşında.
Bizlere tek başına iktidarı teslim eden bu milletin güvenini boşa çıkarmayarak, yaptığımız hizmetlerle milletin partisi olduğumuzu ortaya koyduk. 
 AK Partinin bu gün bir dünya partisi haline gelmesinde kadınlarımızın da büyük emeği vardır. AK Parti kadınlara verdiği önemle, kadının konumunu güçlendirmeye yönelik politikalarıyla, kadınlarımızın toplum hayatında daha etkin hale getirmiştir. Bu gün partimizin her kademesinde görev alan kadınlarımız artık siyasetin nesnesi değil öznesi haline gelmiştir.
 AK Parti olarak kuruluşumuzun 11. yılında, iktidara geldiğimiz 10 yıldan beri milletimizin başını öne eğdirmeyerek, yaptığımız hizmetlerle milletimizin güvenine mazhar olduk.
 Nice 11 yıllara hep birlikte ulaşmamız dileğiylle...''dedi.

AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Ankaralı Partinin 11. yılı sebebiyle bir mesaj yayınladı. Ankaralı yayınladığı mesajda şunları söyledi;  
 
  Kurulduğu günden buyana Türk halkından büyük destek gören AK Parti'nin, halkın gösterdiği sevgi ve güven sonucu Türkiye ile birlikte hızla büyüdüğünü kaydeden Ankaralı ”Milletin partisi bugün 11. yılına giriyor. Bunun mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. AK Parti geride bıraktığı 11 yılın, 10'unu millete hizmet ederek geçirdi” dedi.
  AK Parti'nin Türkiye'nin siyasi ve ekonomi alanlarında büyük sıkıntılar yaşadığı bir dönemde Başbakan Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 11 yıl önce Türk siyaset sahnesinde yerini almış bir parti olduğunu belirten Ankaralı "AK Parti, ülkesine ve milletine hizmet aşkıyla yola çıkan ak kadroların, maruz kaldığı her türlü engellemeye rağmen, ülkemize büyük bir gelişim ve değişim süreci yaşatmış, iç politikadan dış politikaya, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, enerjiden tarıma, ulaşımdan turizme, ekonomiden toplumsal yaşama, demokrasiden insan haklarına kadar her alanda devrim niteliğinde birçok ilke imza atmayı başarmış bir partidir.Ak Parti, teşkilat mensuplarımızın üstün gayretleri ve yüce milletimizin teveccühüyle girmiş olduğu tüm seçimlerden alnının akıyla birinci parti olarak çıkmış bir partidir" diye konuştu.
 
  Selçuk Ankaralı, Ak Parti’nin 14 Ağustos 2001 yılında kurulduğunda Türkiye'de bir enkaz bulunduğunu hatırlatarak şunları söyledi:
  “Ekonomik krizden henüz çıkamamış olan ülkemiz 6 sıfırlı parasıyla, IMF'den her yıl aldığı borçlarla adeta Osmanlı'nın son dönemlerindeki muameleyi görüyordu. Başbakanımız ve AK Parti o gün tek başına iktidarı teslim eden milletinin güvenini boşa çıkarmadı ve yaptığı hizmetlerle milletin partisi olduğunu ortaya koydu. O günden bu yana girdiği bütün seçimlerin tek galibi olan Ak Parti yalnızca ülkemizi ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda rahatlatmamış aynı zamanda dünyanın da örnek ülkesi olmasını sağladı. Bugün geldiğimiz noktada dünya ekonomik kriz ile boğuşurken biz IMF ile bağlarımız koparıp IMF'ye olan borcumuzu sıfırlama noktasına gelmeyi bırakın, IMF'ye borç verir duruma geldi. Adını gururla andığımız bir Başbakanımız, göğsümüzü kabartan bir Türkiye Cumhuriyeti var. AK Parti olarak kurulduğumuz 11 yıl, iktidara geldiğimiz 10 yıldan beri milletimizin başını öne eğdirmedik. Yaptığımız hizmetlerle milletimizin güvenine mazhar olduk. Nice 11 ve 101. yıllara hep birlikte ulaşmamız dileğiyle Karaman'lıları ve milletimizi saygıyla selamlıyorum."dedi.