Karaman'a gelen Adıgüzel, parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Adıgüzel, ülkede her alanda hayat pahalılığı yaşandığını savundu. Enflasyon rakamlarına değinen Adıgüzel, verileri gerçekçi bulmadıklarını söyledi.

CHP'nin savaş meydanlarında kurulmuş bir parti ve bu ülkenin kurucu partisi olduğunu dile getiren Adıgüzel, "CHP onurlu dış politikayı bilir. Bir lider var ülkenin sorunlarına çözüm için mücadele ediyor. Oda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu. Emeklinin ikramiye almasını sağlayan, elektrik faturalarından TRT payının kaldırılmasını sağlayan, KYK borçlarının üzerindeki faiz yükünü kaldırılmasını sağlayan, asgari ücret yetmez asgari ücretin artırılmasını sağlayan liderdir." dedi.

Adıgüzel, ilk seçimlerde CHP'nin Türkiye'de birinci parti olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"CHP olarak Türkiye'nin bütün sorunlarına çözüm önerileri sunuyoruz. İlk bir haftada yapacaklarımız ortada. İlk bir haftada yapacaklarımızdan biri de çiftçilerimizin kredi borçlarının faizlerinin silinmesi olacak. CHP’nin internet sitesine bakabilirler bir haftalık, yüz günlük, 6 aylık çözümlerimiz hazır bizim. Maalesef çiftçi desteklenmiyor. Mazot, gübre ve ilaç çok pahalı. Bunlar hepsi dolar endeksli olduğu için zaten zorluklar yaşanıyor. Onun için çiftçiliğin teşvik edileceği sürecin oluşması gerekiyor. Çünkü Türkiye kaynakları çok zengin bir ülke. Türkiye çok güçlü bir ülke, insan kaynağı çok gelişmiş bir ülke."

CHP olarak 81 ilde çalışmalar yürütüldüğünü belirten Adıgüzel, "Biz CHP olarak 81 ilde 973 ilçede aktif çalışmalar yapıyoruz. Genel Başkanımız Ağrı'ya gidiyor. Geçen hafta Balıkesir'deydi. Haftaya Milletvekillerimizle meclisten sonra Erzurum’dayız. Bütün milletvekillerimiz 81 ilde bir çalışma gerçekleştiriyor. Çok güçlü bir teknolojik alt yapımız var. Türkiye'de hiçbir partide olmayan. Karşılıklı il ve ilçe başkanlarımızla iletişim kurduğumuz orada performans değerlendirmesi yaptığımız bir sistematiğimiz var. Aynı zamanda sandık güvenliğini çok önemsiyoruz. CHP olarak önümüzdeki ilk seçimlere hazırız." diye konuştu.

Bir gazetecinin "Türkiye'deki tüm kullanıcıların internet hareketlerinin kimlikleri ve kişisel verilerinin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) aktarıldığı iddialarını nasıl düşünüyorsunuz?" sorusuna ise şunları söyledi:

"BTK'nın verileri takip meselesini biz Türkiye gündemine taşımıştık. Bu çok önemli bir mesele. Düşünün ki 85 milyon vatandaşın hangi internet sitelerine girdiği hangi uygulamaları kullandığı her saat başı BTK'ya rapor ediliyor. BTK'da sadece bu veriler yok bununla birlikte kişinin kimlik numarası mesleği, annesinin kızlık soyadı kadar gidebilecek veriler var. Bu verilerin toplanması yasal değil, BTK bir istihbarat örgütü değil bir kere. Ayrıca bir kişinin iletişiminin dinlenmesi, tespit edilmesi kayda alınması mahkeme kararıyla yapılmak zorundadır. Hâkim onayı olmalı en azından çok acil bir durum var ise 24 saat içerisinde. Bunların hepsini yok sayan bir anlayışla BTK kendinde olmayan bir yetkiyle 85 milyon vatandaşımızın internetteki takip ediyor ve saat başı kayıt altına alıyor. Bunu nasıl yapıyor derseniz internet servis sağlayıcı şirketlerden abone desenleri istiyor. Bu abone desenleri içinde de bu dediğimiz bilgilerde var. Bu nasıl ortaya çıktı bir internet servis sağlayıcısı şirket bunu mahkemeye taşıdı. Gizli ibaresi ile BTK bir yazı göndermiş bu şirkete demiş ki şu şu şu veriler yani Onursal Adıgüzel hangi internet sitesine giriyor. O internet sitesinde ne kadar kalıyor ne kadar veri indiriyor ne kadar veri yüklüyor. Bu bilgiler diğer bilgilerle birleştirilince buda önümüzdeki süreçte ciddi skandallara yol açabilir. Zaten bu büyük bir skandal. Bu veriler eğer ticari kuruluşlar ya da AK Partili yöneticilerin eline geçerse seçimin manipülasyonu noktasında kullanılabilir ya da tüketicinin manipülasyonu noktasında kullanılabilir.

Bugünkü veri işleme teknikleri ile birlikte bu veriler üzerinden ciddi hedeflemeler yapılabilir. Benim hangi internet sitesine girdiğimi görerek hangi haber sitelerini okuduğumu anlayabilir, ilgi alanlarımı görebilir ve buna göre beni profilleyebilir bunun sonucunda da profilleme ile birlikte daha sonra elindeki diğer bilgilerle benim siyasi eğilimimi ortaya çıkabilir. Buna karşı çeşitli hamleler yapabilir. Biz bunu çok riskli görüyoruz. Aynı zamanda Türkiye veri güvenliği noktasında özellikle iktidar çok başarısız bir sınav veriyor. Her seferinde büyük skandallarla karşılaşıyoruz. SGK verilerimiz sızdı, Mernis verilerimiz sızdı gibi defalarca kimlik bilgilerimiz sızdı diye sorunlar yaşadık. Bunları görünce şimdi bu veriler firmalara partilere verilme riski de çok büyük."

Adıgüzel'in konuşmasının ardından toplantının basına kapalı bölümüne geçildi.

Toplantıya, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Baştuğ, partililer ile basın mensupları katıldı.