Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Parti Meclis Üyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Ertuğrul, Karaman’dan sorumlu İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal;“Kardeş Şehirler Projesi” kapsamında 7 Aralık Pazar günü Karaman’a geldi. CHP’liler, Karaman ziyaretine ilk olarak CHP İl Başkanlığından başlayarak basın açıklaması yaptı.

CHP'li belediyelerin, Türkiye'nin en başarılı belediyeleri olduğunun altını çizen CHP yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Kardeş Belediyeler Projesi' ile sadece belediyeler kardeş olmayacak. Antalya ile İzmir, Karşıyaka ile Muratpaşa ve Karamanlılar da kardeş olacak. Artık Karamanlıların oralarda bir kardeşleri, bir abileri var. Ben bu projenin Karaman'daki beldelerimizin büyümesine, gelişmesine katkıda bulunacağına inanıyorum" dedi. Ağbaba, Milli Eğitim Şurası kararları gereği bazı okul müdürlerinin görevden alındığını ifade ederek, "Cumhuriyet ve Atatürk değerlerine inanan, laik, demokratik cumhuriyet değerlerine bağlı, bir tek okul müdürü bırakmadılar. 'Paralel yapı, cemaat operasyonu' dediler, nerede cumhuriyet değerlerine bağlı okul müdürü varsa, hepsini görevden aldılar. Şimdi de okul müdür yardımcılarına sıra geldi. Kendi siyasi görüşüne mensup olmayan herkesi yok sayıyorlar” ifadelerini kullandı. Osmanlıca’nın liselerde zorunlu ders olmasının gündemde olduğunu dile getiren Ağbaba “Çağdaş ülkelere bakın neler tartışılıyor. Bir de bizim yaşadığımız memlekette neler tartışılıyor. Osmanlıca bu saatte mecbur olsa ne olur, olmasa ne olur? Onların hesaplaşmaya çalıştıkları şey başka. Hesaplaşmaya çalıştıkları, laik eğitim sistemi. Her fırsatta bunu yapıyorlar” diye kaydetti.

“CHP AYDINLANMA DVERİMİNİ GERÇEKLEŞTİREN BİR OKULDUR”

Geçmiş dönemlerde Karaman’da iktidar olmuş CHP yönetimlerinin şimdi iktidar olmamasının üzücü olduğunu belirten. İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Genel Başkan Yardımcımızın önderliğinde başlayan Kardeş Şehirler Projesi kapsamında bizim belediyemiz e Kazancı ve Akçaşehir Belde Belediyeleri Kardeş Şehir olarak belirlendi. Bu belediyelere İzmir’den, Karşıyaka’dan maddi ve manevi olarak oradaki halkımıza yapmamız gereken görevleri Belediyemiz vasıtasıyla en iyi şekilde yerine getireceğiz. Bugün Türkiye’nin sosyal demokrasiye ihtiyacı olduğu bir dönemde bu başarıyı yerelden gelene olarak hep birlikte elde edeceğiz. Sonuçta CHP Türkiye’de aydınlanma devrimini gerçekleştiren bir okuldur. Bu okulun öğrencisi olmaktan da her zaman onur duydum. Tabi ki bu onuru ve altı oku yakamdan hiçbir zaman çıkartmayacağım” açıklamasında bulundu.

“SOSYAL DEMOKRAT BAKIŞ AÇISIYLA BAKIYORUZ”

“Hepimiz topluma hizmet etmek ve insanlara bir şeyler vermek için mücadele ediyoruz” diyen Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal sözlerine şu cümlelerle son verdi: “Ortadoğu’ya demokrasi getiren CHP’dir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının önderliğinde Türk coğrafyasını değiştiren ve bir nebze de olsa dünyayı değiştiren bir hareketin güncel hali olan CHP’nin üyeleriyiz. Belediyeciliğe ve siyasete sosyal demokrat bakış açısıyla bakıyoruz. Bunun karşılığı şudur; İnsanları sevmek, bilimden akıldan yana bir tavır koymak, insanların mutluluğunu düşünmek, insanları önyargısız kabul etmektir. Bizim bütün yapacağımız; Bilime, İnsana ve kendi doğamıza kucağımıza açmak ve insanlarımızı yargılamadan, onlara hizmet etmek ve onları yaşatmaktır. Almadan bir şeyler verebilmektir. “

Karaman CHP İl binasında yapılan basın açıklamasının ardından “Kardeş Şehirler Projesi” kapsamındaki belediyelere ziyaretler gerçekleştirildi. Ayrıca İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, partililere Karşıyaka Sporun atkısını ve biblosunu hediye etti.

Haber ve Foto: Adem DEMİREL