Geçtiğimiz günlerde AK Parti Merkez İlçe Başkanlığına aday olduğunu duyuran Aziz Selçuk'tan sonra adaylığını açıklayan ikinci isim AK Parti mevcut Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça oldu.
Ahmet Akça parti merkezinde düzenlenen basın toplantısında resmen aday olduğunu açıkladı.

Mevcut AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca yaptığı açıklamada; ''Sayın Başkanım, Teşkilatımızda Omuz Omuza Görev Aldığımız Değerli Kardeşlerim, Basınımızın Güzide Temsilcileri; Hepinizi en Kalbi Duygularımla Selamlıyorum.
AK Partimizin kurulduğu ilk günden bu güne partimizin bir neferi olarak başlayan siyasi hayatım, 3. Ve 4. Olağan Merkez İlçe Kongrelerimizde aldığım Merkez İlçe Yönetim Kurulu Sekreterliği ile hız kazandı. Değerli kardeşim dönemin ilçe başkanı Celalettin Güngörer Bey’in il genel meclisine seçilmesi ile Genel Merkezimiz tarafından Karaman Merkez İlçe Başkanlığına atandım. Görev aldığım bu süreçte, Allah’a şükür genel merkezimiz tarafından parmak ile gösterilen başarılara imza attık.
Genel Merkezimiz, Karamanımızın ismini genişletilmiş il başkanları toplantılarında birçok kez zikretti.
* Karaman merkezde üyelerimizi %150 artırdık, sandık kurulu ve mahalle, köy yönetim kurulu oluşumlarımız Genel Merkezimiz tarafından bütün Türkiye’ye örnek gösterildi.
* Genel Merkezimiz tarafından seçim sonuçlarının en hızlı ve doğru şekilde bildirilmesi amacıyla uygulamaya konulan çağrı ve veri merkezi çalışmalarında Türkiye ikincisi olduk.
* 22 Haziran 2014 tarihindeki Türkiye genelinde aynı gün aynı saatte gerçekleşen “Sandığa Sahip Çıkıyoruz” toplantılarındaki başarımız yine örnek gösterilmiştir.
* Genel Merkezimiz tarafından takdir gören çalışmalarımızdan anlaşılacağı üzere bu ülke için bütün gövdemizi taşın altına koyduk.
Sizlere bahsettiğim bu çalışmalarımızın tamamı Genel merkezimiz tarafından belirtilen kriterlere ve tüzüğümüze uygun olarak gerçekleşmiştir.
 
Değerli Kardeşlerim;
Kongre sürecimizde hakkımızda ifade edilen mesnetsiz iddialara teşkilat terbiyemiz ve siyasi ahlakımız gereği süreç tamamlanıncaya kadar cevap vermedik.
Yaklaşmakta olan merkez ilçe kongremiz için AK Parti Genel Merkezimiz, istişareler sonucunda bu görevi şahsımıza tevdi etti. Karamanımızın ve Genel Merkezimizin takdiri ve Allah’ın izni ile Genel Merkezimizin güvenini boşa çıkarmadan yola devam edeceğiz, İnşallah.
Fakat bu gün birkaç hususun altını çizmeden geçemeyeceğim. Teşkilatımızda görev aldığımız bu süreçte istişareyi hep ilk planda tuttuk. Bizlerle istişare edilmedi diyenler teşkilatımızın çalışma prensiplerinden bi haberler. Teşkilatımız sadece birkaç aday ile kapalı kapılar ardında istişare ederek Karaman’ın geleceğini ipotek altına alamazdı.  Teşkilatımızın istişare mekanizması çok açık ve net olarak delege seçimimizde vücut bulmuştur. Üye olan her hemşerimiz sandıkta fikrini dile getirmiş ve delegelerimizi seçerek görüş belirtmiştir. Delegelerimiz son kararını gerçekleşecek olan merkez ilçe kongremizde ifade edecektir.
Genel Merkezimizin kararı ve desteği nettir. Önümüzdeki süreç değerli aday kardeşlerimizin davalarında ne kadar samimi olduklarını göstermeleri için bir fırsattır, bir imtihandır.
Aday olmadan önce teşkilatımızın kapısından içeri girmeyi zül görenleri kongreden sonra sahada görmek en büyük arzumuzdur. Davadan dem vuranları bu güne kadar göremediğimiz seçim ve teşkilat çalışmalarında görmek isteriz. Eğer bu ülke bu millet için çalışmak onlara zulüm geliyorsa gölge etmesinler. Yeni Türkiye’yi imar etmek için elimizi değil vücudumuzu taşın altına koyduk. Kapımız ve gönlümüz milletimize hizmetçilik etmek isteyen herkese açıktır. Bizim şahsi bir meselemiz davamız yoktur. Bizim davamız Yeni Türkiye’dir. Hakkın üstünlüğüdür. Bizim davamız millettir. Milletimizin ve insanlığın mutluluğu için çalışacağız. Bizler bu davaya gönül vermiş kardeşlerimiz ile birlikte Yeni Türkiye’yi inşa etmek için var gücümüz ile çalışacağız.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun yürüdüğü bu yolda derin izler bırakarak yürüyeceğiz. Milleti her şeyin üstünde tutacağız. “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” düsturuna uygun hareket edeceğiz.
Değerli kardeşlerim bu kongre sürecinde kazanan AK Parti olacaktır. 30 Kasım 2014 Pazar Günü Saat 10’da yunus Emre Konferans Salonunda gerçekleşecek olan Karaman Merkez İlçe kongremizde destekleriniz bekliyoruz.
Gelin Yeni Türkiye’yi birlikte inşa edelim. Yeni Türkiye, Yeni Güç, Hedef 20 23,'' dedi. 
 
Ahmet Akça
1966 Yılında Karaman’da doğan Akca, ilk, orta, lise Eğitimini Karamanda Tamamladı.
Yüksek Tahsilini Konya Selçuk Üniversitesinde tamamladı.
1995 yılından özel sektörde görev alan Akca, halen ilimizde Serbest Muhasebeci mali Müşavirlik yapmaktadır.
Ahmet Akca 3. Ve 4. Olagan Karaman Merkez ilçe kongrelerinde Ak Parti Merkez ilçe Yönetim kuruluna Seçilerek iki dönem Başkan Yardımcılığı yapmıştır.
2013 yılından itibaren Merkez ilçe Başkanı Olarak görevine devam etmektedir.
Evli ve iki çocuk babasıdır.
İngilizce bilmektedir.