İl Divan Toplantısına Yeniden Refah Partisi Genel Merkez ve Konya sorumlusu Hüseyin Ekinci, Yeniden Refah Partisi Karaman İl Sorumlusu Ramazan Kaya, Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Ahmet Taşkıran ve İl yönetimi, Konya İl Başkanı Adnan Acar, Yeniden Refah Partisi Merkez İlçe ve Sarıveliler ilçe başkanları ve yönetimleri, Ayrancı Teşkilatı, kadın kolları, gençlik kolları ve partililer vatandaşlar katıldı.

İl Divanda Konuşma yapan İl Başkanı Taşkıran: “Geçtiğimiz günlerde Partimizin 3. Yılını kutladık. Partimizi yok saymalara, medya ambargolarına ve anket manipülasyonlarına rağmen Hakkâri’mizden Çanakkale’mize, Sinop’umuzdan Antalya’mıza ülkemizin her köşesini ahlak ve maneviyatın ‘Hilali’,  bereketin ve kalkınmanın  ‘Başağı’ ile bezenmiş tabelalarımız ve bayraklarımız 81 il ve 900’den fazla ilçemizi kuşatmış durumdayız.

Şu anda 200 bine yakın resmi üyemiz ve 50 bine yakın sandık başmüşahitimiz ile Yeniden Refah Partimiz,  Türkiye siyasetinin her geçen gün hızla büyüyen gücü ve parlayan yıldızı haline gelmiş durumdayız.

Yeniden Refah Partisi olarak sadece eleştiren değil, Milli Görüş zihniyetiyle çözümü açıkça ortaya koyan bir siyaset anlayışıyla hareket ettik. Ekonomik krizden, İstanbul Sözleşmesi’nin yol açtığı sosyal sorunlara, işsizlikten, eğitimde yaşanan sıkıntılara, Kıbrıs’tan, Akdeniz’de karşı karşıya olduğumuz tehlikelere kadar birçok konuda,  doğruya gönül rahatlığıyla doğru, yanlışa da kararlılıkla yanlış diyerek düşüncelerimizi aziz Milletimizle paylaştık.

Aynen Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız, 2011'de son nefesini verene kadar istikametten sapmadan bu hak dava uğrunda mücadele etti. Bizler de merhum Erbakan hocamızdan almış olduğumuz o şuurla aynı hak dava uğrunda milli görüş sancağını taşımak üzere açılarından saptırmadan, istikametinden ayırmadan o şanlı sancağı taşıyacağız.

Yeniden Refah Partimizin ikinci 40 yıl hareketini başlatırken merhum liderimizin 'Eğer biz inanır ve çalışırsak Allah bize yardım eder. Allah bize yardım ederse kimse bize galip gelemez' sözüne kulak vererek yola çıktık.

Milletimiz için biz varız. Karaman’ımız için biz varız. Tüm ezilenler ve tüm mazlumlar için biz varız diyerek yola çıktık ve yine ilk günden itibaren en gür sedayla haykırdığımız gibi biz bu yola çıkarken dış güçlere, holding patronlarına, medya patronlarına, sermaye sahiplerine güvenerek çıkmadık. Biz bu yola çıkarken önce Allah'a sonra da bu aziz millete güvenerek yola çıktık.

Milli Görüşün açılarından bir derecelik dahi sapma olmadan dosdoğru istikamet üzerinde yürüyeceğiz.

Biz hakkı üstün tutan siyaset anlayışını benimseyeceğiz. Dünyacı değil ahiret öncelikli siyaset anlayışını benimseyeceğiz.

Materyalist değil, maneviyatçı siyaset anlayışını benimseyeceğiz. Nefse esareti esas alan değil, nefis terbiyesini esas alan siyaset anlayışını benimseyeceğiz.

Biz makam ve rakam siyaseti gütmeyeceğiz. Biz Allah rızasını kazanma siyasetini takip edeceğiz dedik. Reel politik yapmayacağız, dava siyaseti uygulayacağız dedik. Sadece eleştiren değil, aynı zamanda çözüm üreten siyaset yapacağız. Sadece teşhis yapan değil, aynı zamanda tedaviyi de ortaya koyan siyaset yapacağız dedik.

Yeniden Refah Partimizin bütün Türkiye genelinde ve Karamanımızda sayısız inanmış dava eriyle, teşkilat mensubuyla çalışan, sorunlara çözüm üreten, milletimizin derdine derman olmak için gayret gösteren, karış karış gezen, dinamik, diri, canlı bir teşkilat haline geldik. Elhamdülillah.” dedi.

Kaya: “Karaman her geçen gün heyecanı artmakta ve çalışmalar sonuç veren bir ilimiz haline geldi. İlk Karaman sorumluluğu genel başkanımız tarafından verildiğinde biraz korkmuştum. Ama şuna sizlerle Milli Görüş bayrağını salmadığım için çok mutluyum. Halkımızın teveccühü her geçen gün artmaktadır. Başta il başkanımız olmak üzere hepinizi tebrik ediyorum. Çünkü 1 ay içinde 2 ilçemizin kongresini yapmak her baba yiğidin harç değil. Bunu taşa şekil veren Taşkıran yapar. Seçilen Merkez İlçe Başkanımız Ali YANIK ve Kazımkarabekir İlçe Başkanımız Hasan Kaçar Beylere başarılar diliyorum.” dedi. 

Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Adnan Acar selamlama konuşmasında gördüğü bu coşkudan çok etkilendiğini dile getirdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Merkez ve Konya sorumlusu Hüseyin Ekinci ekonomi gidişatın iyi olmadığını dile getirdi.

Ekinci, “eğer döviz kurlarındaki astronomik artış nedeniyle üç haneli enflasyon noktasına gelirsek yeni Türkiye eski Türkiye’den dahi beter bir noktaya gelmiş olacak, Allah göstermesin!

Yıllık 50-60 milyar dolar dış ticaret açığı olan, yerli ürün üretirken dahi %82 oranında ithal hammadde ve malzemeye bağımlı olan bir ülkenin ekonomisi “ithalata bağımlı” bir ekonomidir, ithalata bağımlı olmak da sürekli olarak yüksek miktarda döviz ihtiyacı, döviz talebi demektir.  Kaynak ihtiyacının sürekli olarak “kısa vadeli ve yüksek faizli dış borç” ile karşılandığı bir ülkede,  dış borç geri ödemesi zorunluluğu nedeniyle oluşan yüksek döviz talebi, kurların yükselmesine sebep olmaktadır. Ayrıca 12 aylık sürede 50-60 milyar dolar bulup dış ticaret açığını finanse etmek zorundayız. Bu da 12 ay içinde 250 milyar dolarlık döviz ihtiyacı demektir ki, böylesi bir talep elbette ki dövizin sürekli yükselmesine neden olmaktadır. Yani dövizin yükselmesinin sebebi “Borç-Faiz” ve “Beton-Çimento” ekonomisidir.

Dövizdeki bu artış;  450 milyar dolarlık dış borcumuz ve döviz kuruna endeksli yap-işlet-devret anlaşmaları hesaba katıldığında, sadece şu son 1 haftada ülkenin, milletin üstüne 2 Trilyon liraya yakın ilave maliyet, borç artışı demektir! 450 milyar dolar dış borcu olan bir ülkede döviz artarsa artsın bize ne denilebilir mi?  Dolardaki her 1 TL’lik artış dış borcumuzu tam 450 milyar lira artırıyor…

Döviz kurundaki artışın,  ülkemizde olduğu gibi  “ithalata bağımlı bir ekonomide” doğrudan doğruya hayat pahalılığı ve enflasyon anlamına geldiğini dile getiren Genel Başkanımız Fatih Erbakan Beyin dediği gibi, "Ülke olarak, millet olarak bu acı gerçeği yaşayarak görüyoruz… Gerçek enflasyon %50 seviyesinde! Ve döviz kurundaki artış devam ettikçe enflasyon da artmaya devam edecek, hatta Allah vermesin böyle giderse, üç haneli enflasyonu yaşamaya başlayabiliriz. Yıllarca “eski Türkiye’de gıda kuyrukları vardı” dediler, geçen sene şahit olduğumuz “Tanzim Satış kuyrukları” ile ülkemiz geçmişle benzer noktaya gelmiş oldu. “Avrupa’da raflar boş, bizde raflar dolu” dediler,  evet raflar dolu ama bizde de cepler boş, cüzdanlar boş olduğu için bir faydası olmadı. Yine yıllarca “eski Türkiye’de karneyle alışveriş yapılıyordu” dediler, şimdi son devalüasyonla marketlerde en temel gıda maddeleri kişi başına belli bir miktarı geçmeyecek şekilde kotayla satılmaya başlandı ve bir kez daha o meşhur “eski Türkiye” ile aynı noktaya gelmiş olduk. Eğer döviz kurlarındaki astronomik artış nedeniyle üç haneli enflasyon noktasına gelirsek, yeni Türkiye eski Türkiye’den dahi beter bir noktaya gelmiş olacak, Allah göstermesin!" şeklinde konuştu.

Yeniden Refah Partisi Kasım Ayı İl Divan toplantısı Mücahid Erbakan sloganlarıyla inledi. Kasım İl Divan Toplantısı birim ve ilçe başkanlarının raporlarını sunmasıyla son buldu.