Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Ahmet Taşkıran, basın açıklamasında Amerika’nın tarihi katliamlarla dolu bir devlet olduğunu hatırlatarak, Amerikan Başkanı Bıden’ın, Ermeni lobilerinin emir eri olduğunu kaydetti.

Taşkıran, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

“Fransa, 24 Nisan'ı "Ermeni Soykırımını Anma Günü" ilan ederek, Türkiye’ye karşı uzun zamandır yürütmekte olduğu hasmane politikası gereği “soykırım” olgusunu gündeme taşımakta ve bu yolla Türkiye karşıtı bir algı operasyonu oluşturmaya çalışmaktaydı. Şimdi ise Ermenilerin borazanlığına soyunan terbiye edilmemiş bir aygır Amerika Başkanı Joe Bıden’ın, yüce milletimizin tarihinde hiçbir zaman olmayan bir durumu varmış gibi göstermeye çalışmaktadır. Tarihi katliam ve soykırımlarla dolu olan Amerika, şanlı milletimize atılmaya çalışılan çirkin bir iftirayı sahiplenmiştir.

Amerika Başkanı Joe Bıden’ın, yapmış olduğu açıklamayı geri alması, girmiş olduğu bu yanlış yoldan geri dönmesi ve yüce milletimizden özür dilemesi gerekmektedir. Üç kıtaya, adaletle hükmetmiş bir neslin evlatları olarak dünyada eşine az rastlanır hoşgörü örnekleri gösteren ecdadımızla, gurur duyduğumuzu hatırlatırken Amerika’ya öncelikle kendi yaptıkları katliamlarla yüzleşmeleri gerektiğini hatırlatmakta fayda görüyorum.

15 milyon Kızılderili’nin kanı üstüne devlet kuran, Hiroşima ve Nagazaki’ ye atom bombası atarak insanları toplu olarak katleden, Kompoçya, Laos’da ve Vietnam’da işlediği savaş suçları ile kendisinden nefret ettiren, Irak’ta ve Afganistan’da işlediği insanlık suçları ile adını tarihe kanla yazdıran katil devlet Amerika’yı ve onun başkanını kınıyoruz.

Bütün dünyanın bildiğini bir kez daha tekrar etmemiz gerekirse, ecdadımız topraklarında yaşayan tebaasını vatandaşı olarak görmüştür. Vatandaşlık bağı ile kendisine bağlı olan bütün tebaalarına ciddi bir hoş görü göstermiştir. O dönem, ülkemizi karıştıran emperyalist devletlerin şimdiki varisi olan Amerika, emperyalistliği miras aldığı dönemin devletlerinin yolundan giderek, bu tür içi boş ve yok hükmündeki entrikalarla ülkemizi zan altına bırakmaya çalışmaktadır. Ancak bu zırva niteliğindeki açıklama bizler için yok hükmündedir. Son olarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine çağrımız odur ki, ülkemizde bulunan Amerika üslerinin biran evvel kapatılmasıyla misilleme yapmasını talep ediyoruz.”