AK Parti Karaman Kadın Kolları 5. Olağan kongresi yapıldı. Tek listeyle gidilen kongrede İmiş İncedal Günenç başkanlığa seçildi.

Yunus Emre Konferans Salonunda gerçekleştirilen kongreye, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selma Çam, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er, AK Parti Karaman Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kale, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Atabay, Karaman İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, delegeler, İl ve İlçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kongrede açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı İmiş İncedal Günenç, çok sevdiği dava arkadaşından ona emanet olan görevi layıkıyla yapmaktan gurur duyacağını söyledi.

“YENİ BİR TARİH DAHA YAZACAĞIZ”

“Daha Güçlü, daha yürekli, daha istikrarlı Türkiye için durmak yok yola devam.” diyen Günenç, konuşmasında şunları ifade etti;

“Sevdası sevdamız olan, davası davamız olan Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile aynı davada olmak, sizlerle birlikte aynı yolda yürümek, bizlere onur vermektedir.

Geleceği şekillendirecek, AK Parti hizmetlerini kalıcı hale getirecek bir seçim arifesinde bulunmaktayız. Önümüzdeki gelecek dönemde bayrağı daha yükseklere taşıyarak, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeni bir tarih daha yazacağız. Önümüzde yalnızca Türkiye’nin değil Dünya’nın kaderini değiştirecek bir seçim var. 2019 hem ülkemiz hem de bölgemiz için yepyeni bir dönemin kapılarını açacaktır. Tekrardan karanlık günlere dönmemek için davamızın arkasında duracağız.

Unutmayın ki AK Parti’de siyaset yapmak sadece Türkiye’de siyaset yapmak değildir. Tüm islam aleminin gözleri bizim üzerimizde. Rabbim İnşallah yeni görevimizde bizi sizlere ve partimize mahcup etmesin. Bu kutlu davada Allah’ın yardımı ve izni ile hayırlara vesile olacağını düşünüyorum, Hayırlı uğurlu olsun.”

“KENDİ OYUNLARIYLA TUŞ OLDULAR”

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı İmiş İncedal Günenç’in ardından konuşan AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, 600 yıl hüküm sürmüş Cihan İmparatorluğunu kurtarmak için vatan şairi Mehmet Akif’in milleti ikaz ettiği sözleri aktararak; “Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.” dedi.

“Akif’in bu sözlerine kalbine nakşedenler işte bugün bu salonda.” diyen Konuk, sözlerine şöyle devam etti;

“Biz yürekleri Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a yürekleri toplu vuran bir siyasi heyetiz. Milyonların kalbine nakşettiği o düstur sadece milleti iktidara taşımakla kalmadı, ülkemizin de gücüne güç, kudretine kudret, zenginliğine zenginlik kattı. 

Bu salondaki ve bu salon gibi Türkiye’nin dört bir köşesindeki ak yürekli kardeşlerimizin doldurduğu salonlarda, meydanlarda, yüreklerde tek bir ses tek bir sevda vardır; vatan sevgisi, millet aşkı. O hasbi sevgi ve millette duyulan o muhabbet olduktan sonra gerisi teferruattır. Milyonları buluşturan bu ortak paydadan doğan gücün karşısında içerde dışarda kimse duramaz, kimse duramadı. 

Milyonların yüreği toplu attığı için bir siyasi partiyi, bir milleti, bir devleti yerle yeksan edecek bilinen bilinmeyen onlarca badirenin üstesinden, milletimizin kılına zarar gelmesine müsaade etmeden geldik.”

Yargı darbesi ile millet iradesini hapsetmek istediklerini, kendi oyunlarıyla tuş olduklarını ifade eden Vekil Konuk; “Dindarlara yasak alan ilan ettikleri Çankaya yasağını sürdürmek için 367 garabetini icat ettiler, e-muhtıra ile el yükselttiler. Yüreklerimiz toplu attı, cumhurla cumhurun makamını buluşturduk. Yargı darbesi ile millet iradesini hapsetmek istediler, kendi oyunlarıyla tuş oldular. Hendekler kazdılar, kazdıkları kuyulara kendileri düştüler. 15 Temmuz’da silaha davrandılar, yürekli ve yürekleri toplu çarpan millet evlatlarını onların topları da tankları da sindiremedi. Dün sonuç alamayanlar bugün ağa babalarının eteklerinin altından bu ülkeye darbe vurmaya çalışıyor. Buna izin verir miyiz? Vermeyiz elbette. 

Çünkü biz birliğin gücünü keşfettik, ne yaparsanız yapın yaptıklarınız dönüp dolaşıp sizi vuracak.” dedi.

“BİZ ARTIK BU OYUNU EZBERLEDİK. BİZ ARTIK BU OYUNA GELİR MİYİZ?”

Amacı üzüm yemek değil bağcı dövmek olanlara seslenen Konuk, konuşmasını söyle sonlandırdı;

“Bizim manevi harbimiz devam ediyor devam edecek, tarihimize yakışır şekilde kudret sahibi olup tüm mazlum milletleri koruyacak güce ulaşana kadar. Hepimiz şunu biliyoruz, milletin adamına dil uzatmak, bu ülkenin hayallerine dil uzatmaktır, kazanımlarına, kazandıklarına dil uzatmaktır. Amacı üzüm yemek değil bağcı dövmek olanlar Karaman’ın büyümesinden, Karaman’a Serbest Bölge’nin kazandırılmasından, Lojistik Merkezi’nin yapılmasından, sulama altyapısının tamamlanmasından, Havaalanı ile Karaman’ın dünyaya açılacak olmasından, hızlı tren, bölünmüş yollarla Karaman’ın dünya ticaretinden daha çok pay almasından rahatsızlığımız var demeyecek elbet. Keza üçüncü havaalanı, üçüncü köprü, Avrasya tüneli gibi mega projeleri bir bir yapan, Türkiye’de kişi başına milli gelirin 3 bin dolarlardan 11 bin Dolarlara çıkmasından, 36 Milyar Dolar ihracat yapan Türkiye’nin 157 Milyar Dolar ihracat yapmasından, bizim elimizden pazar almasından, her fırsatta dünyanın beşten büyük olduğunu yüzümüze haykırmasından, Ortadoğu’da Asya’da tekerimize çomak sokmasından rahatsızız diye açık açık söylemeyecek elbette. Ya ne yapacaklar. Demokrasi diyecekler, bazılarını kışkırtmaya çalışacaklar. Mevzuat diyecekler yeni kılıfıyla adli, idari, ekonomik yetkilerimizi kullanırken bu yetki kullanımına ortak olmaya çalışacaklar. İşbirliği deyip, beş bana bir sana düzenini devam ettirmeye çalışacaklar. Biz artık bu oyunu ezberledik. Biz artık bu oyuna gelir miyiz? Gelmeyiz elbette.

Biz bir bayrak yarışına koşuyoruz. Kendimiz için değil ülkemiz, milletimiz için amansız bir yarıştayız. Bu yarış Türkiye’yi daha kudretli, daha müreffeh, daha zengin, daha güçlü yapma yarışıdır. Bu yarışta rakibimiz yok. Bu yarışta bizi zorlayacak siyasi heyetler yok. Ancak bu rakipsizlik yarışı engelsiz koştuğumuz anlamına gelmiyor. Bizimle millete hizmet konusunda yarışamayanlar hileye başvurmaktan, hileden medet ummaktan kaçınmıyor. Biz hızlandıkça Türkiye’nin de hızlanmasından rahatsız olanlar, milletle bizim aramızdaki gönül köprüsünün kemikleşmesinden rahatsızlık duyanlar kah darbe girişimiyle, kah kıyıda köşede gizlenmiş vesayet unsurları ile kah dışardaki işbirlikçileri ile, kah terör örgütleri eliyle, kah spekülatörler eliyle, kah itibar suikasti girişimleriyle mertçe yarışamadıkları için partimize tuzaklar kuruyorlar. Sadece partimize değil ülkemize de tuzaklar kuruyorlar. Onlar ellerinden geleni ardına koymasın, biz o engelleri de aşa aşa Türkiye’yi dünya milletler ailesi içinde hak ettiği itibarlı ve güçlü noktaya taşımakta kararlıyız ve bu yoldan dönüş yok.”

“İKTİDARIMIZ KARAMAN’IN YANINDA YER ALDI”

Karaman AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan kongresinde konuşan, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Çam, Karaman’ın 2019 yılı seçimlerinde başı çeken illerden olacağına inandığını söyleyerek, şunları ifade etti;

“Genel merkez kadın kolları olarak çok yoğun bir tempo ile kongrelerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. İl ve ilçe kongrelerini tamamlayan şehirlerimizde kadın kolları kongrelerini de tamamlamak için ekibimiz ve sizler ile yoğun olarak çalışıyoruz, Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Karaman’ın bizim için ayrı bir yeri var, 16 Nisan’da olduğu gibi hiçbir seçimde bizi yalnız bırakmadı, Karaman %64 ile yine başı çeken illerimiz arasında yer aldı. Ben inanıyorum ki Karaman’ımız 2019 yılı seçimlerinde de başı çeken illerimizden olacak. Bizler AK Parti olarak geçmişi hiçbir zaman unutmayan, her zaman kendimiz ile yarışan bir parti olduk, %50+1 gibi bir hedefi de kendimize koyduk. 17 Aralıkta Reisimiz ile buluştunuz, burada 1.2 milyarlık yatırımında açılışını yaptınız hep birlikte. 15 Temmuz’da kahramanlık gösteren Karamanlıları da unutmayacağım tabi burada özellikle onun için de tüm terör örgütlerine ecdadına yakışır bir duruş ortaya koyarak dimdik duran ve mücadele eden Karamanlı kardeşlerime de şükranlarımı sunuyorum.”

Kazım Karabekir’i, Yunus Emre’yi anan Çam, konuşmasına şöyle devam etti;

“Kurtuluş savaşımızın unutulmaz kahramanı, doğu cephemizin büyük komutanı Kazım Karabekir’e ve bayrağımız inmesin, ezanlarımız susmasın diye mücadele eden Karaman’ın tunç bilekli evlatlarına Allah’tan Rahmet diliyor şükranlarımı sunuyorum. Binlerce yıldır medeniyetlere ev sahipliği yapmış halk ozanı Yunus Emre’nin doğduğu Karaman adı şehir olsa da bugüne kadar AK Parti’den önceki dönemlerde, şehir kimliğinde değil, hepimizin bildiği gibi partimiz döneminde şehir kimliğine büründü.

Karaman artık üniversitesiyle, fabrikalarıyla, duble yollarıyla Anadolu’nun cazibe merkezi. Karaman Konya Hızlık tren projesi devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da geçen müjdeyi verdi İnşallah Karaman havaalanı 2020 yılında hizmete girecek. Bugüne kadar partimiz, iktidarımız Karaman’ın yanında yer aldı ve birlikte yürüdüğümüz bu yolda, birlikte Karaman ile yürümeye sapasağlam devam edeceğiz. Yine önemli ve büyük hedeflere doğru yol alırken, geçmişi unutmamamız gerekiyor.”

“15 YILDIR DAĞ TAŞ DEMEDEN YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Çam, muhalefet partisi liderinin kadınlara karşı şiddeti mazur gören ifadelerde bulunduğunu aktararak, şunları belirtti;

“Biliyoruz ki bizler uzun soluklu bir maratonun yolcularıyız, 15 yıldır dağ taş demeden, yorulmadan bıkmadan yolumuza devam ediyoruz. AK Partimizin milletle el ele yürüyüşünde tabi ki kadın kollarımızın teşkilatımızın emeği ve duaları çok büyüktür. Siyaset biliyorsunuz ki ana muhalefet partisinin söylediği bir takım söylentiler var, ama biz şunu diyoruz, siyaset yalnızca erkeklerin yalnızca kadınların yapabileceği bir alan değildir. Siyaset kadınları dışlayarak yapılacak da bir alan değildir. Siyaset kadınlara kotalar koyup vitrin malzemesi yapacak bir alan hiç değildir. Geçtiğimiz günlerde ana muhalefet partisi lideri, kadınlara karşı şiddeti mazur gören ifadelerde bulundu. Şiddeti hak gören bu sözler sizce siyaset yapmak mıdır? Biz yapılanları söylenenleri, söylemleri unutan bir kadın örgütü değiliz ve bunun peşinde olacağımızı söyledik, özellikle bu söylemden sonra kendi kadın örgütlerinin olduğu bir ortamda söyledi Sayın Kılıçdaroğlu. Ve biz orda şu çağrıyı yaptık, gelin dedik CHP Kadın kollarına, kadına karşı madem böyle bir söylem var, madem siz her fırsatta ayağa kalkıyorsunuz, tepki veriyorsunuz, buyurun sizi davet ediyoruz, kadına karşı yapılmış bu şiddeti mazur gören ifadelere karşıda kadınlar olarak tek vücut olalım, tepkimizi de beraber verelim dedik. Ama yaklaşık bir ay geçti bu söylemden sonra hala bir tepki gelmediğini görüyoruz.

“AK KADINLAR OLARAK DA BİR DİK DURUŞ SERGİLEDİK”

“Ve bu şahıs yalan yanlış beyanlar ile genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımıza ve ailesine hakaret ve iftiralarda bulunuyor. Karaman olarak bu tür olayların karşısında duracağınıza eminim. Geçtiğimiz hafta Kudüs kırmızı çizgimizdir, dedik ve kadın kolları olarak da, Kudüs’e karşı yapılmış olan Amerika Birleşik Devletleri’nin Kudüs’ü oldu bittiye getirerek Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesine AK Kadınlar olarak da bir dik duruş sergiledik. Cumhurbaşkanımızın liderliği ile yürütülen diplomasi Trump’un tüm dünyayı tehditlerine rağmen, 172 ülkeden 128’nin oyu ile geçersiz kılındı. 21 Aralıkta tüm dünya Cumhurbaşkanımızın ‘’Dünya Beşten Büyüktür‘’ sözünü kabul etti. Liderimizin çağrı ile gelen bu başarıya ana muhalefet partisi lideri ne dedi biliyor musunuz ? ‘’Dünyanın en iyi işini yapsanız da bu hükümeti alkışlayacak değiliz‘’ dedi. Biz tüm dünyanın mazlumlarının alkışladıkları bir lidere sahibiz, onlar alkışlasalar ne alkışlamasalar ne? Değerli kadınlar, AK Parti lideri liderimiz kadınlar için siyasetin öznesidir diyor. Ve biz bundan aldığımız güç ve omuzlarımdaki yük ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kongrelerimizi tamamladıktan sonra, İmiş başkanım bugün ve yarın dinleniyoruz, ondan sonra Pazartesi günü çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kadın kollarımız sadece çalışanlarımız ve aktif çalışanlarımız hariç dört buçuk milyona sahip dünyanın en büyük kadın örgütüyüz, ana muhalefet partisinin ana sayısı bizim kadın kolları üye sayımızdan çok daha düşük. Ben hizmetlerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.’’

Yapılan konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde İmiş İncedal Günenç, AK Parti Karaman Kadın Kolları Başkanlığına seçildi.