Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde AK Parti Sarıveliler Belediye Başkan Aday Adayı olan Halil Kulak, AK Parti tarafından tekrar Hayri Samur’un aday gösterilmesi sonucu başkan adayı olamamıştı. Halil Kulak daha sonra bağımsız aday olarak katıldığı belediye başkanlığı seçiminde resmi olmayan sonuçlara göre 1.632 oy alarak yüzde 44,79 oy oranı ile Sarıveliler Belediye Başkanı oldu.

AK Parti İlçe Başkanlığı görevi de yapan Kulak, defalarca belediye başkanı ve milletvekili aday adayı oldu. Kulak, Sarıveliler'de seçimin galibi olmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Değerli dostlarım 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Bağımsız olarak Sarıveliler ilçe Belediye Başkanı seçildik. Bu Süreçte bizlerle birlikte yol yürüyen gecesini gündüzüne katarak koşan genç kardeşlerimiz dualarını eksik etmeyen Dedelerimiz Ninelerimiz Annelerimiz Babalarımız Aziz Milletimiz ve ekip arkadaşlarımıza bizlere verdikleri maddi ve manevi destekten dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Aziz milletimiz bizlerin omuzlarına önemli bir sorumluluk yüklemiştir. Yüce Allah bu kutlu yolda hayırlı işlere imza atmayı hayırla yol yürümeyi hayır ve dua almayı duayı sahibine ulaştırmayı nasip etsin. Bundan sonra Bizlere destek veren vermeyen aziz milletimizle bir olma beraber olma zamanıdır. Biz hepimiz bu topraklarda kader birliği yapan kan bağıyla bağlı kardeşleriz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın Rabbim yar ve yardımcımız olsun” dedi.

HAYRİ SAMUR’DA BAĞIMSIZ KAZANMIŞTI

AK Parti Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Hayri Samur, 29 Mart 2009 seçimlerinde Sarıveliler İlçesinden AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı olmuştu. O dönem AK Parti adayını Salim Ardıç olarak belirlemesinden sonra AK Partiden aday olamayan Hayri Samur seçimlere Bağımsız aday olarak girip seçimden zaferle çıkmış ve Sarıveliler İlçesi Bağımsız Belediye Başkanı olduktan sonra AK Partiye dilekçe sunarak Sarıveliler’de AK Parti Belediye Başkanı olmuştu. 31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti Sarıveliler Belediye Başkan Adayı olan Samur, AK Parti’den aday gösterilmeyerek Bağımsız Belediye Başkanı Adayı olan Halil Kulak’a resmi olmayan sonuçlara göre başkanlık yarışını kaybetti.