Çağlayan, mesajında şunları kaydetti:

“Mensubu ve neferi olmaktan gurur duyduğumuz AK Parti’nin Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 3 Kasım 2002’de iktidara gelişinin 19. Yıldönümüne erişmenin mutluluğunu ve kıvancını yaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümü olan 2023’te muasır medeniyetler seviyesine erişme ve aşma hedefiyle ilerlediğimiz 19 yıl boyunca ülke genelinde eğitim, sağlık, sanayi, yerli ve milli teknoloji hamleleri ve birçok alanda reform niteliğinde yatırımlar ve çalışmalar gerçekleştiriyor, her gün yeni hedeflere yol almayı sürdürüyoruz.

“İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” düsturunu kılavuz edinerek, milletin efendisi değil hizmetkarı olduğumuz bilinciyle ülkemizi, bölgemizi ve Karaman’ımızı daha yaşanabilir, daha güzel bir geleceği götürmenin kararlılık ve şevkimiz, 3 Kasım 2002’de olduğu gibi, bugün de hiç eksilmeden, taptaze şekilde varlığını sürdürmektedir. AK Parti olarak ülkemiz ve bölgemize daha birçok değer ve eser kazandırmaya yönelik arzumuz, milletimizin gerek demokratik seçimlerde gösterdiği teveccüh, gerekse zor anlarda ihanet şebekelerine karşı devletimizi ve milli iradenin tecelli edişinin cisimleşmiş hali olan hükümetimizi sahiplenmesiyle her aşamada biraz daha artmıştır.

Kesintisiz bir hizmet süreci olan bu 19 yılın tarihsel önemi ise yakın zamanda 98. Yılını kutladığımız Cumhuriyetimizi şeklen bir Cumhuriyet olmaktan çıkarıp, seçkinlerin iktidarına son vererek, cumhuru yani aziz milletimizi tek söz ve irade sahibi kılışımızda yatmaktadır. Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıl dönümü olan 2023 hedefimiz, bu tarihi başarının bir daha geri dönülemeyecek şekilde zirveselleştiği bir hedeftir. Milletimizle birlikte bu hedefe yürüyüşümüz 2002 ruhu kararlılığıyla sürecektir.

Bu duygular içinde, başta Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere partimizin kuruluşundan bugüne dek emeği geçen tüm büyüklerimize, vatana ve millete hizmet yarışında yanımızda olan herkese şükranlarımı sunarken, ebediyete intikal etmiş büyüklerimize Allah’tan rahmet, halen görevlerinde olan büyüklerimiz ve kardeşlerimiz için de hizmet yolunda uzun bir ömür diliyorum.

AK Partimizin 19. Kuruluş yıldönümü kutlu olsun.”