AK Parti teşkilatı mayıs ayı il danışma meclisi toplantısı parti teşkilatı toplantı salonunda  27 Mayıs 2012 Pazar günü saat  10:00’da büyük bir katılımla gerçekleştirdi.Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Toplantıya  AK Partinin kuruluşundan bugüne kadar görev alan tüm teşkilat mensupları katıldı.
AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli yeni yönetimimizle ilk danışma meclisi toplantısını büyük bir katılımla gerçekleştirdik. AK Parti teşkilatı olarak bir ve beraber üye artışında Karaman’ımızı 1. Sıraya çıkardık.Yönetimimizin genç ve dinamik bir ekipten oluşması, partimizin çıtasını daha da yükseklere çıkaracaktır.
 Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün Karaman’a yapılan yatırımlar ve yeni yapılacak olan yol, eğitim ve diğer  yatırımlardan bahsetti.
Karaman Milletvekili Lütfi Elvan bundan sonra kurum müdürlerinin vatandaşı bekletme gibi bir lüksü olmadığını ve takipçisi olacağını belirtti.
İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır Brüksel izlenimlerinden bahsetti. 
Taşkale belediye başkanı Muhittin Sunoğlu Taşkalenin turizm beldesi olması ile ilgili çalışmaların hız kazandığını söyledi. 
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer üye çalışmaları ile ilgili tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ederek mahalle ve köylerde teşkilat yapılarının tamamlandığını belirtti.
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Nazmi Ünlü merkez ilçe ve diğer ilçelerin üye çalışmalarını ve üye sayılarıyla ilgili bilgi verdi.Tüm teşkilatların yarın seçim varmış gibi çalışması gerektiğini söyledi.
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek mahallelerdeki teşkilatlanma yapılarından bahsederek kadın kolları faaliyetlerini anlattı.
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Ankaralı gençlik kollarının yapılanmasıyla ilgili bilgi verdi. Üniversite birim teşkilatına üye çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Üniversite biriminden bu yıl mezun olan üniversiteli AK Gençlere plaket takdim edildi. 
Dilek ve önerilerden sonra öğle yemeğiyle program sona erdi.