Karaman Ak Parti İl Tanıtım Medya Birim Başkanlığı tarafından organize edilen  programında Ak Parti İl teşkilatı ve Milletvekilleri, Karamanda ki yerel medya temsilcileriyle  kahvaltı da buluştu.

Samimi bir ortamda geçen programda, Karaman Milletvekilleri Mevlüt Akgün, Lütfü Elvan, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik, Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer, Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek,  Tanıtım Medya Birim Başkanı M.Akif Özcanlı, teşkilat yöneticileri ve basının temsilcileri hazır bulundu.

Açılış konuşmasını yapan M.Akif Özcanlı basınla her zaman ortak çalışmalar yürütmeye gayret gösterdiklerini dile getirdi. Özcanlı katılımdan dolayı basın mensuplarına da ayrıca teşekkür etti.

İl başkanı Süleyman Atik zaman zaman bu tür organizasyonlarda da basınla beraber olmalarının kendilerini memnun ettiğini söyledi. Atik'' Öncelikle  vefat eden demokrasi şehidi merhum Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes' e Allahtan rahmet, ailesine de sabırlar diliyorum. Türk milletin başı sağolsun. Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin yürütmüş olduğu bu cahilane davranış gerçekten Türkiye'nin dostluğuna, kardeşliğine yakışmayan bir harekettir. Geçmişte olduğu gibi Osmanlıdan merhamet dileyen, şevkat bekleyen bir Fransa, o günden beri Türkiyeden dostluk kardeşlik görmesine karşın, her ortamda çıkıp Türkiyeyi köşeye sıkıştırıp, dar alana sokmaya çalışmasını esefle kınıyoruz.  Ümit ediyoruz ki; Fransa aldığı bu karadan dolayı pişman olur ve en kısa sürede bu hatadan dönmesini arzu ediyoruz. Sizlerinde bildiği gibi 12 haziran seçimleri sonrası sizlerle genişletilmiş bir toplantıda bir araya gelememiştik. İlimizin milletvekili sayısı ikiye düşmesine karşın, gayretli çalışmalarla 2007 de aldığımız oy sayısını yaklaşık onaltıbin civarında artırdık.  Parti teşkilatı olarak ara vermeden çalışmaktayız.  Önümüzde ki 14 ocakta kadın kollarında bir seçimimiz var. ''dedi. Süleyman Atik önümüzde ki il başkanlığı seçimlerinde tekrar aday olacağını da ekledi.

Karaman Milletvekilleri Mevlüt Akgün ve Lütfü Elvan Karamanda yapılan yatırımlar ve hizmetlerle ilgili açıklamlarda bulundu. Mevlüt Akgün'' Fransa sağduyu ile hareket edip aklı selim davranarak, bu kararın yanlış olduğunu anlar ve Türkiye Fransa ilişkileri normale döner.  ” dedi.  Karaman'da eğitimde her soruna değindiklerini ve bu anlamda çok yol katettiklerini kaydetti.
Elvan, “Şunu abartısız ifade etmem gerekir ki; son 4 buçuk yıldır Karaman’ın sorunları yola koymuştur. Toplulaştırma konusunda Türkiye’de şu an birinci durumdayız. Tarımsal sulama konusunda birlik ve kooperatiflerin verimli olarak çalışmadığını görüyorum. Sulama birliği ve kooperatifler kapalı sistemi geçiş ile ilgili olarak masrafın % 50’sini karşılamaları gerekir. Geri kalan %50’ sini de  Devlet Su İşleri tamamlayacaktır.” dedi. 

Elvan, sanayi sektöründe son yıllarda Karaman önemli ciddi atılımlar gerçekleştirdiğini ancak bu atılımların Karaman için yeterli olmadığını ifade etti.

Elvan, “Karaman’da sanayinin önünün açılabilmesi için Karaman Valisini ve OSB’yi derhal göreve çağırıyorum. Eğer bu görevi valilik üstlenemiyorsa  o arazilerin denetimi valilikten alınmalıdır. Eğer Karaman Belediyesi’ne görev düşüyorsa o da görevini yerine getirmesi gerekir. Karaman OSB üzerine düşeni yapsa doluluk oranı % 70 olur. Eğer doluluk oranı % 70 olduğunda ise 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin temelini atmış oluruz” dedi.
Program toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.