Dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerini ziyaret eden AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan "Tüm dünyadan haykırışınız duyuluyor." dedi.

AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan ve beraberindeki heyet dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerini ziyarette bulunuyor.

Çağlayan gazetecilere yaptığı açıklamada:

“Diyarbakır Anneleri, yaz kış demeden HDP tarafından kandırılıp PKK terör örgütüne gönderilen çocukları için Diyarbakır HDP İl binası önünde 3 Eylül 2019’dan bu yana nöbet tutmaktadırlar. Amaçları ise PKK terör örgütü elinden evlatlarını kurtarmaktır.

Burada dünya tarihinin en büyük örneklerinden birini yaşıyoruz. Terör örgütüne karşı evlatlarını nereden isteyeceğini bilen annelerle karşı karşıyayız. Bu direniş bizi son derece mutlu ediyor. Çünkü çocuklarının adresi belli, istenilen yer belli ve anneler de bu yerden çocuklarını istiyor.

40 yılı aşkındır 10 binlerce insanımızın kanını döken bu örgüt, inşallah annelerimizin güçlü direnci, imanı ve inancı sayesinde yok olacak. Artık ne Diyarbakır'dan ne de başka yerlerden PKK'ya eleman devşiremiyorlar, çocukları kaçıramıyorlar. Bölgemiz de huzura tamamen kavuşmuş durumda. Annelerimizin ellerini öpüyoruz. Her zaman onların yanındayız. İnşallah en yakın zamanda ülkemiz terör ve terör destekçilerinden kurtulacaktır.

Annelerin bu mücadelesi terör örgütü PKK'nın ve siyasi uzantısı HDP'nin çirkin yüzünü birkez daha ortaya koymuştur.

Terörle mücadelede annelerin bu kararlı duruşu çok önemlidir. Evlat hasretiyle yanan bu yürekler terörle mücadelede çok değerli bir motivasyon sağlamıştır.

Karaman AK Parti İl teşkilatı olarak bizde bizzat kendilerini ziyaret ederek destek olmak maksadıyla bugün buradayız.

İnanıyoruz ki terörle mücadele birlik beraberlik ruhu içerisinde ve Diyarbakır annelerinin aylardır süren bu anlamlı duruşları ile zaferle sonuçlanacaktır” dedi.