AK Parti Karaman İl Danışma Meclisi toplantısı yapıldı.
AK Parti Karaman İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, İl Başkanı Kerim Dereli, AK Partili ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.

İl Başkanı Dereli, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ülkenin bütünlüğünü ayakta tutmak için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, yerel seçim için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Dereli konuşmasının devamında;''Biz millet beraber olmaya ve siyaset yapmaya devam ediyoruz. Bu yerel seçimlerde de partimiz oyunu artırarak ve güçlenerek çıkacaktır. Şu an seçim arefesinde bulunuyoruz, önümüzdeki 6 ay biraz daha gayret edelim. Netice olarak güzel bir atmosfere doğru gidiyoruz. Hizmetlerimizi, projelerimizi ev ev dolaşarak bireylere anlatmak durumundayız.  Bir kişi dahi olsa elinden tutmalı derdini dinlemeliyiz. Şunu unutmayalım ki Ak Parti ideoloji partisi değil hizmet partisidir,''dedi.

Ak Partiden aday olacakları da uyaran  Dereli;'' Adayların söylemleri çok önemlidir. Shakespeare'in dediği gibi ''Konuşmadan önce düşün, hareket etmeden  önce ölç''  Bu yüzden aday adaylarımız Ak Partimizin icraatlarını  iyi bilmesi gerekmektedir. Kesinlikle ve kesinlikle karalama siyaset Ak Partinin siyaset anlayışında yoktur,''diye ekledi.
Milletvekili Türkmenoğlu ise konuşmasında, Türkiye'nin artık kendisine yük olan sorunlardan kurtulduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye rolü belirlenen değil, rol belirleyen bir ülke haline geldi.  Yakın çevremizde iç savaşlar yaşanıyor. İç savaşlar nedeniyle Türkiye suçlandı. Ama şunu söylemek istiyorum, özellikle de altını çizmek istiyorum, Suriyede ki iç savaşın olmaması için dünyada tek gayret sarf eden Türkiye ve Ak Parti Hükümetidir. Çözüm süreci kapsamında artık şehit cenazeleri gelmemeye başladı. Türkiye bir sorununu çözme noktasına geldi. Yarın Sayın Başbakanımızın açıklayacağı bir demokratikleşme paketi var. Biz bu paketin içindeki bilgilere sahip değiliz. Türkiye'de demokratikleşmenin önünü açan yine AK Parti'dir. Türkiye'de temel hak ve özgürlükler noktasında çalışma yapan yine AK Parti oldu. Herkes Türkiye'de hangi inanca sahip olursa olsun, hangi etnik yapıya sahip olursa olsun birinci sınıf vatandaş olsun biz bunun için çalıştık. Türkiye artık rolü belirlenen bir ülke değil rol belirleyen bir ülke konumuna geldi."

Türkmenoğlu'nun konuşmasının ardından Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün'ün konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.