AK Parti Karaman İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, İl Başkanı Kerim Dereli, AK Partili ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.
İl Başkanı Dereli, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, delege seçimlerinin yapıldığını belirterek, genel seçimler için teşkilatın gece gündüz çalışacağını söyledi.

Milletvekili Türkmenoğlu ise konuşmasında Türkiye’nin kendine gelmeye başladığı zaman bir şeylerin karıştırılmaya başladığını söyledi.

Ortadoğu’nun sürekli karıştırıldığını ifade eden Türkmenoğlu, şunları kaydetti:

“Milletçe moralimizi aşağıya çekiyor ama bunlara inşallah fırsat vermeyeceğiz.  Hakkari’de şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerinin ve milletin başı sağ olsun.  Neden Türkiye bu kadar hedef haline getiriliyor. Tarihimize baktığımız zaman yeni değil bu olaylar. Osmanlı’dan bu yana Ortadoğu ve bölgemiz sürekli karıştırılmaya çalışılan bölge. Orta doğu da hem manevi anlamda zenginlik var hem de maddi anlamda zenginlik var. Burada karışıklık olması tesadüf değil. Maddi zenginliklere yönelik talepler için bu bölgede karışıklıklar yaratılıyor.”

Konuşmaların ardından Sarıveliler ilçesinde Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) AK Parti'ye katılan belediye meclis üyelerine rozetleri takıldı.