AK Parti KaramanTeşkilat toplantı salonunda gerçekleştirilen Bayramlaşma programına İl Başkanı Nazmi Ünlü, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca, İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy, İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Selek, İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Milletvekili Dr.Recep Şeker, Karaman Milletvekili Recep Konuk, tüm teşkilat mensuplarımız ve vatandaşlar katıldı. 

İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Selek, İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca, İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan tüm teşkilat mensuplarımızın bayramını tebrik ederek selamlama konuşmaları yaptılar.

İl Başkanı Nazmi Ünlü;

 İlk Günkü aşkla Haydi bismillah. Birlik, beraberlik ve toplumsal yardımlaşmanın en üst seviyede yaşandığı, duygu ve sevinçlerin paylaşıldığı Kurban Bayramı'na bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bizim anlayışımıza göre, komşusu açken tok yatan bizden değildir. Onun için bu bayramda, bütün vatandaşlarımızdan, kendi çevrelerindeki yoksullara, kimsesizlere, yetim ve öksüzlere, ihtiyaç sahiplerine kucak açmalarını; onlara sahip çıkmalarını özellikle istirham ediyorum.

Kıymetli Kardeşlerim,

Şahadetleriyle milletin birliğine ve inancına, ülkenin bütünlüğüne, bayrağın azizliğine şahitlik eden yüce şehitlerimizi huzurunuzda rahmetle anıyor, ailelerine taziyelerimizi bir kez daha sunuyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin. 

Mekke’de hayatını kaybeden hacılarımıza Allah rahmet eylesin.

Değerli kardeşlerim, Biz kez daha başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, AK Parti hareketine öncülük eden, bu harekete katkıda bulunan bütün kardeşlerimizi, dava arkadaşlarımızı burada huzurunuzda saygıyla selamlıyorum, ahrete intikal edenleri rahmetle anıyorum. Bir vefa hareketi olan AK Parti kadroları, AK Parti hareketi bünyesinden iki Cumhurbaşkanı, üç Başbakan, beş Meclis Başkanı çıkardı. Ne bereketli bir hareket ki, ne kutlu bir yürüyüş ki 14 senede başka hiçbir partiye nasip olmayan en büyük başarılara imza atmanın yanında bu 14 senede devletin en üst makamlarını hep kendi mensuplarıyla temsil eder buldu. Bir kez daha halkın oylarıyla ilk defa seçilen Cumhurbaşkanımıza selam ediyoruz.

Değerli kardeşlerim, 25. Dönem Milletvekillerimiz Sayın Recep Konuk ve Sayın Recep Şeker’ le haydi bismillah deyip, dumak yok yolumuza devam diyoruz, İlimize, ülkemize hayırlı olsun.

AK Parti Karaman Teşkilatımızın her bir neferi en yüksek makamda da olsa, en nefer anlamında en alt düzeyde faaliyet yapıyor gibi görünse de hepsinin makamı, mevkisi birdir. Hepimiz omuz omuza bu hareketin kardeşleriyiz, omuz omuza bir hareketin yürüyen yürekleriyiz.

AK Parti bir yürek hareketidir, AK Parti bir vicdan hareketidir. AK Parti susturuldu zannedilen, uyudu zannedilen bir devin ayağa kalkmasının adıdır. O dev ayağa kaktı artık diz çöktürülemez, o dev ayağa kalktı artık tereddüt yok, artık herhangi bir şekilde durmak yok.


7 Haziran seçimleriyle yeni sınamalar önümüze geldi değerli kardeşlerim. Zannettiler kir bu ülke sahipsiz, zannettiler ki 7 Haziran seçimlerinin çıkardığı tablo Türkiye’de bir kaosa izin verir. Hep söylüyoruz, çakallar puslu havaları sever, bütün çakallar meydana çıktı, onun karşısında da Anadolu yiğitleri, AK Parti kadroları ayağa kalktı. Ve biz bu milleti kimseye bırakmayız bu milletin kaderini, bu ülkenin kaderini kimseye bırakmayız dedik. Türkiye kendi içindeki hainlerle de, kendi dışındaki hasımlarla da mücadele edecek güce ve kudrete sahiptir. Bu güç ve kudreti kim sarsmak isterse karşısında bizim kararlılığımızı bulacak. Bütün bu çabalar Türkiye’de huzuru, güvenliği teminat altına almak içindir. Bugün birçok acı olayla acı bir şekilde bir kez daha tecrübe ettiğimiz terör saldırıları karşısında fethetmek istediğimiz hayır birliktir, kardeşliktir. Biz birlik ve kardeşlik için yola çıktık bininsin ki kim ayrıştırıcı bir tutum takınırsa, kim diğer bir vatandaşımıza karşı ötekileştirici bir zulüm uygularsa onun karşısında olacağız.

İstiklal Savaş’ında bir arada olanlar, Çanakkale Savaş’ında bir arada olanların torunları bundan sonra da ebediyete kadar bir arada olacaklar. Bu topraklar Anadolu’dan, Rumeli’den gelen nice büyük topluluklara, nice büyük muhacir göçlerine şahit oldu hepsine gönlümüzü açtık, hepsini bağrımıza bastık, ama zannediyorlar ki, bu özgürlükçü anlayışı durdurabilirler. Kesinlikle Türkiye’de demokrasi bütün nitelikleriyle hakim kılınacak ve Türkiye hiçbir baskıya, zulme, teröre izin vermeyen aydınlık bir geleceğe yürüyecek inşallah.

Değerli kardeşlerim, 7 Haziran’la birlikte yönetim boşluğu vehmine kapılanlarla birlikte yaşadığımız sınama dış dünyadaki çevremizdeki gelişmelerle ilgili. Bir tarafta küresel ekonomik kriz devam ediyor, diğer tarafta çevremizdeki altı ülkede en azından kamu düzeni sarsılmış, bu ülkelerde kardeş kavgalarıyla bir yangın sürüyor. Türkiye 2023’e yürürken artık bu yangın ortamının içinde istikrar ve huzuru kalıcı kılmak ve ekonomik başarı hamlesini devam ettirmek zorunda.

Değerli kardeşlerim, gerek terör belasıyla, gerekse bütün bu ekonomik meydan okumalarla mücadele edebilmek Türkiye’de istikrarın, kalıcı, sürdürülebilir tek başına iktidarın temin edilmesidir. 7 Haziran seçimlerinde milletimiz bu seçim neticeleriyle yine en büyük sorumluluğu AK Parti kadrolarının omuzlarına yüklemiştir. Bu üç ay içinde AK Parti olarak bu sorumluluğu derinden hissedip Türkiye’de yönetim boşluğu oluşmaması için her türlü çabayı gösterdik, ama karşımıza yüzde 60’lık bir blok iddiasıyla çıktılar. Daha 7 Haziran gecesi Sayın Bahçeli, Türkiye artık en kısa zamanda erken seçime gitmelidir, hiçbir şekilde hiçbir koalisyonun içinde yer almayacağız dedi. HDP aynı şekilde hiçbir sorumluluk almayacağını ilan etti. Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 60’lık bloklardan bahsetti. Şimdi üç ay takriben geçti yüzde 60’lık blok masalı tuttu mu? Yüzde 60’lık Türkiye’yi bloklaşmaya sevk edenlerin rüyaları gerçekleşti mi? Gerçekleşmedi, gerçekleşmez, çünkü onlar küçük siyasi hesaplar içinde davrandılar. Biz ise meşruiyet çizgisi içinde Türkiye’de nihai millet makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclis’inde kendi Meclis Başkanımızı seçtik.

Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Başnbakanımız Ahmet Davutoğluna görev verdi, bütün parti liderlerini ziyaret etti, her birine gelin ülkeyi herhangi bir yönetim boşluğuna düşürmeyelim, birlikte bir hükümet kurma çalışması içine girelim dedi. Cumhuriyet Halk Partisiyle yaptığımız görüşmeler uzun, yoğun istikşafi görüşmeler şeklinde cereyan etti, ama derin görüş ayrılıkları vardı. En önemli görüş ayrılığı da bu hükümeti bir tamir hükümeti gibi görmeleri. 12 yıllık AK Parti Hükümetleri tam bir inşa, ihya ve imar hükümetleridir. Hiçbir şekilde herhangi bir tarz da bu birikimi yok sayacak şekilde bir koalisyona giremezdik. Birileri bütün AK Parti iktidarlarını tam bir başarısızlık gibi gösterip restorasyondan bahsederse biz ona kendi imar ve inşa planımızı, ihya planımızı anlatırız. İşte o sebeple Cumhuriyet Halk Partisiyle derin o görüş ayrılıkları nedeniyle hükümet kurmak mümkün olmadı.

Milliyetçi Hareket Partisi ziyaret edildi. Sayın Bahçeli, daha oturur oturmaz herhangi bir şekilde kanaat beyanına imkan vermeyecek şekilde hayır dedi bir hükümete hayır dedi koalisyon hükümetine, seçim hükümetine hayır dedi, azınlık hükümetine hayır dedi, yeni bir erken seçime birlikte gidelim dediğimizde hayır dedi. Biz şerler karşısında hayırlar için yola çıktık, onlar ise milletin menfaati ve çıkarı karşısında hayır diyerek yola çıktılar. İşte bütün bu yollar tıkanınca Sayın Cumhurbaşkanımız 23 Ağustos’ta Türkiye’de erken seçime gitme kararı aldı. Bir kez daha söylüyorum, Türkiye’de Cumhurbaşkanımıza saldıranlara, bizlere oyalama taktiği yapmakla bizleri itham edenlere buradan soruyoruz, her getirdiğimiz teklife hayır diyen siz değil misiniz? Her görüşmede bu görüşmelerin yönünü tıkayan siz değil misiniz? Türkiye’de Hükümet boşluğu olmasın diye çaba sarf eden, terörle mücadele ederken bir tarafta da hükümet kurma çalışmaları yürüten bizlere karşı en ağır hakaretleri, en ağır ithamları yapan sizler değil misiniz? Daha ilk günden Türkiye’de AK Parti’yle herhangi bir şekilde birlikte olamayacağını iddia edenler sizler değil misiniz?

Bütün bu üç ay içinde Sayın Cumhurbaşkanımıza haksız şekilde saldıranlar, bizleri Türkiye’de erken seçime götürmek için oyalama taktiği güttüğümüzü iddia edenler milletimizin bütün bu olaylara şahitlik ettiğini unutuyorlar. Gece gündüz çalışarak, bir taraftan haince bize saldıran terör örgütleriyle mücadele ettik. Bu hain terör örgütlerinin yurt dışındaki odaklarına, Kuzey Irak’ta bölücü terör örgütüne, Suriye’de DEAŞ’a karşı en etkin mücadele yöntemiyle mücadele ettik. Diğer taraftan ülkede herhangi bir ekonomik kriz çıkmasın diye ekonomik politikaları kararlı bir şekilde sürdürdük, yani hayırları fethetmeye çalıştık, etrafımıza şer odakları toplandı hep beraber karşımıza geldiler yüzde 60’lık blok dediler, hayır dediler, olmaz dediler biz ise işte bu şerlere karşı vakitler hayrola, hayırlar fethola, şerler defola dedik şerleri def etmeye var mısınız?

İşte Cumhurbaşkanımızın bu görevi vermesi sonrasında bu sefer zorunlu anayasal bir zorunluluk olan bütün partilerin katılması gereken hükümeti kurma çalışmalarına girdik. Ve anayasal bir zorunluluk olması hasebiyle muhalefet partilerine de o partiye mensup milletvekillerine de bakanlık teklifinde bulunduk hepsi reddettiler, Milliyetçi Hareket Partisinden Sayın Tuğrul Türkeş istisna olmak üzere. Bu bir anayasal zorunluluk hükümetiydi, anayasal sorumluluktan kaçtılar, Türkiye’yi huzur içinde 1 Kasım seçimlerine götürmeyi gerektiren şartları birlikte oluşturmaktan kaçtılar. Şimdi üç aydır her sorumluluktan kaçanlar bizden hesap sormaya kalkıyorlar ve üç aydır her ağır sorumluluğun altına, taşın altına elini koyup milletten aldığı güçle bu taşı kaldıran AK Parti kadrolarına ithamda bulunuyorlar. Ülke hükümetsiz kalmasın, ülke herhangi bir kaosa girmesin diyen Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar bilsinler ki Türkiye’de her zaman meşruiyet hakim olacak. Bilsinler ki Türkiye’de her zaman demokratik hukuk devletinin kuralları işleyecek. Bilsinler ki Türkiye’de her zaman sadece ve sadece milletin dediği olacak. Biz 1 Kasım seçimlerine AK Partinin aldığı bir kararla gitmiyoruz, en başından söyledik biz hiçbir seçimden kaçmayız, her seçime milletle birlikte gideriz, ama Türkiye yeni bir seçime gitmesin diye çaba sarf ettik. Elimizden gelen bütün çabayı gösterdik. Ama düşünün, Sayın Ecevit’le başörtü yasağını da teminat altına alan bir protokolle koalisyon kuran Sayın Bahçeli döndü bize her aşamada hayır dedi.


Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerime sesleniyorum, sizler görüyorsunuz kimlerin ne yaptığını görüyorsunuz, kimlerin terörle mücadele ettiğini, kimlerinde tezkere müzakereleri yaparken HDP’yle birlikte aynı yönde davrandığını görüyorsunuz. Yüzde 60’lık blok diyorlardı ya, yüzde 60’lık blok sadece kötülükte, şerde buluşuyor. İç Güvenlik Yasasında birlikte hareket ettiler, tezkere müzakereleri esnasında HDP sembolleri MHP sembolleriyle karıştı, Cumhuriyet Halk Partisi onlarla birlikte işbirliği yaptı, ama milletin iradesinin ve milletin dediğini engelleyemediler. İşte şimdi 1 Kasım seçimlerine kalıcı bir iktidar, sürdürülebilir bir kalkınma, herkes için hak, adalet, özgürlük adına yürüyoruz.


Aziz AK Parti kadroları, 1 Kasım’a yürümeye hazır mıyız?
İşte üç mesajı vardı 7 Haziran’ın bir ülkeyi yönetin sakın ola ki ülke yönetiminde boşluğa izin vermeyin izin vermedik, her türlü çabayla ülke yönetiminde hiçbir boşluğa izin vermedik. Vatandaşlarımızda emin olsunlar hangi şartta ve ne olursa olsun mutlak surette Türkiye’nin kaderi AK Parti kadrolarının elinde olarak hiçbir yönetim boşluğuna izin vermeyeceğiz.

Milletimiz 7 Haziran’da şunu söyledi: Ben size güveniyorum, ben sizin 14 yıl içinde ülkeyi en iyi şekilde idare ettiğinize inanıyorum ama şimdi tazelenme vaktidir, şimdi yeni bir hızla ayağa kalkma vaktidir.

Millet karşısında mütevazi olacaksınız, kibirli olmayacaksınız, millete tepeden bakmayacaksınız, milletle birlikte yürüyecek hiçbir şekilde milletten ayrı bir söz, milletten ayrı bir niyet beyan etmeyeceksiniz. İşte bugün bir kez daha milletimize söz veriyoruz, biz sizin hizmetkarınızız, biz sizin aranızdan çıktık. Size hükmetmeye değil, sizinle birlikte ortak bir kadere el ele yürümeye geliyoruz.

Değerli kardeşlerim, 2001’den bu yana her aşamada AK Partinin içine nifak sokacağını düşünenler çıktı, her aşamada AK Parti’yi bir şekilde sarsıntıya sokabileceğini düşünen dışarıdan odaklar, çevreler çıktı. Şimdi bugün coşkuyla gerçekleştirdiğimiz bu bayram bugün omuz omuza verdiğimiz bu tabloda gösteriyor ki, AK Parti’yle yola çıkanların niyeti, hedefi mevki ve makam değil, sadece ve sadece milletin değerleri, milletin hedefleridir. Kim mevki ve makam için yola çıkarsa bizim aramızda barınamaz. Kim kısa dönemli hesaplar içinde olursa bizim aramızda barınamaz. Kim ortak vicdanımızı, ortak aklımızı, ortak zihniyetimizi yok sayarsa bu hareket içinde barınamaz. Çünkü bu hareket 14 Ağustos 2001’den bu yana nice sınamalardan geçtiğinde hep aynı sözle, aynı idealle yürüdü büyük Türkiye ideali. Bu idealin bugünkü aşamada geldiği yeni sınav 1 Kasım seçimleridir. AK Parti ruhunun 1 Kasım seçimlerine de en güçlü şekilde damga vuracağına kesin şekilde inanıyoruz. En başta söyledim şehitlerimizin toprağa düştüğü bu günlerde bu şehitlerimizin mirası üzerinde herhangi bir siyasi hesap yapan olursa onların karşısında AK Parti kadroları dimdik duracak. Kim Türkiye’yi kana bulamak isteyen, kim Türkiye’de kardeş kavgası çıkartmak isteyen olursa onun karşısında da dimdik duracağız.

1 Kasım seçimleri yeni bir milattır.
Değerli kardeşlerim, 1 Kasım’da yeni bir yürüyüşe var mıyız?

1 Kasım’a doğru yürürken bütün teşkilatlarımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı gece gündüz çalışmaya davet ediyorum.

Aziz kardeşlerim, 1 Kasım seçimleri Türkiye’de, dünyada ve bölgede kritik gelişmelerin yaşandığı bir dönemde gerçekleşiyor. Ama bu yürekler bugün tek bir aşkla çarpıyor bu aşk vatan aşkıdır, millet aşkıdır Allah yolumuzu açık eylesin, bu aşkı, bu sevdayı daim eylesin. Ey kardeşlerim, gönüldaşlarım, yeni bir yola yürümeye var mıyız? Vakitler hayrolsun, hayırlar fetholsun, şerler defolsun demeye var mıyız?

Allah yolumuzu hayır eylesin 1 Kasım gününü zafer günümüz eylesin. Allah’a emanet olun, Allah yar ve yardımcımız olsun. Yolumuz hayırlı, menzilimiz kutlu olsun. Allah 1 Kasım zaferinde omuz omuza bu zaferi kutlamayı bize nasip eylesin.

Değerli Kardeşlerim,

Kurban Bayramı’nın manevi ikliminin, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi kuvvetlendirmesi dileğiyle, Bütün vatandaşlarımıza bolluk ve bereket içinde bir bayram temenni ediyorum. Allah, bayram sevincimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın, Mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.
Allah yar ve yardımcımız olsun, Allah’a emanet olun.

Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, ;

Milletimiz ile birlikte kutlayacağımız bir Kurban Bayramına daha ulaşmanın mutluluğunu ve coşkusunu yaşamaktayız. 

Bayramlar, rengi, ırkı, dili ve mezhebi ne olursa olsun bütün Müslümanları aynı düşünce ve değerde buluşturarak, kalplerimizi yakınlaştırmakta kardeşlik ve iyilik duygularının yeşermesine imkân sağlayarak birlik ve beraberliğimizi güçlendirmektedir.

  Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu şu günlerde kökleri tarihimize dayanan kardeşliğimizin değeri ve kıymeti çok iyi bilinmeli, aramıza nifak sokmak isteyen bizi bölüp parçalayarak bin yıllık kardeşliğimizi bozmak isteyenlere asla ama asla fırsat vermemeliyiz.  Bir ve bütün olarak, kenetlenerek Milletimizin bağrına hançer gibi saplanan bölücü terör belasından kurtulmalıyız.

Milletimizin, değerli Karamanlı hemşerilerimizin ve tüm İslam Âleminin mübarek Kurban Bayramını en kalbi duygularımla tebrik eder, iç dünyamıza, hanelerimize, ülkemize ve dünyamıza huzur ve mutluluk getirmesini  Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Kıymetli Dava arkadaşlarım, AK Parti Genel Merkezimiz, bizlere durmak yok yola devam dedi, bizler İlimiz için, Ülkemiz için sizlerle beraber var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. İlimizin marka şehir olması için 7 haziranda bu yana hiç durmadık, durmayacağız, hep birlikte Karamanı geliştireceğiz. 1 Kasım seçimlerine doğru yürürken bütün teşkilatlarımızla gece gündüz çalışacağız. Hedefimiz 2023, 2053, 2071.

Karaman Milletvekili Recep Konuk;

Can evimizde kor ateşle idrak ettiğimiz bu bayramda, bir süredir yaşadığımız acı iklimin ülkemizin üzerinden tamamen dağılması ve bir daha yaşanmaması en büyük temennimizdir. Bu topraklarda bir ve bütün olarak yaşadığımız bayram coşkusu ve mutluluğunu gösterdikleri kahramanlığa borçlu olduğumuz aziz şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnet dualarıyla anıyorum. Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, bu rahmet ve bereket günlerinin hayırlara vesile olmasını dilerim. 
Arefe günü Konya'da olan Başbakanımızla birlikteydim, selamını getirdim.

Bu ülke ne kadar türkünse, o kadarda kürdündür. Biz sadece taşeron bir örgütle mücadele etmiyoruz, geri planda büyük bir güçle mücadele ediyoruz. Devletimiz terörle mücadeleyi karalılıkla devam ettiriyor, şimdi barış çağrıları yapmaya başladılar. Bu coğrafyaya mahrem eller uzanamayacak, uzanmaya çalışan o eller kırılacaktır. Mesele AK partiye yapılan taarruz değil, Türkiye'nin ekonomik dinamiklerini durdurmaya yönelik bir meseledir. Bunu başaralım sonrası kolay diye düşünüyorlar. Bu millet buna müsade etmez.

Ülkemiz çok büyüyecek 2023, 2053, 2071 hedefleri ezbere konulmadı, hedeflerimiz gerçekleşirken bütün dünya şahit olacak.

Karaman kalkınacak, Ülkemiz kalkınacak, büyük bir ekonomi zirvesi Karamanda gerçekleştirilecek. Karaman arka planda birçok ili içine alan serbest bölge ve bölgesel kalkınma ile öncelikle mevcut sanayiyi markalaştırıp, Karaman'ı alıp götürecek, şaha kaldıracak.

Önceki vekiller çok emek vermiş, sıra iki Recep'te. 7 Haziran' da olduğu gibi 1 Kasım'da da hep birlikte çalışacağız. Bu kutlu yolculuğu taçlandıracağız. 

AK Parti teşkilatında bayramlaşma programından sonra, Karaman Belediyesi ve Kazım Karabekir Belediyesi Bayramlaşma programları gerçekleştirildi.