Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli yaptığı basın açıklamasında;''Genel Başkanımız,Başbakanımızın Karaman'a olan güvenini boşa çıkarmadık.
Göreve geldiğimiz 24 Mart 2012 tarihinden itibaren AK Parti Karaman Teşkilatı olarak Türkiye'de 43.sırada devraldığımız Teşkilatı, 13. Sıraya getirerek, Genel Başkanımız,Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan Plaket aldık.

AK Parti Karaman Teşkilatı olarak,
Üye artışında Türkiye İkinciliği,
Mahalle Teşkilatı yapılanmasında %100 başarı sağlayarak Türkiye birinciliği,
Sandık kurullarının oluşturulmasın da %100 başarı sağlayarak Türkiye birinciliği elde ettik.

İl Kadın Kolları Başkanımız Emine Şimşek, İl Bazında üye artışı sağlayarak, %15 barajı geçtiği için, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit'ten Bilgisayar ödülü Almıştır.

Bu başarı, İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Merkez İlçe Başkanımız Celalettin Güngörer ve Yönetim Kurulu Üyeleri,İl Kadın Kolları Başkanımız Emine Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri,İl Gençlik Kolları Başkanımız Selçuk Ankaralı ve yönetim kurulu üyeleri, Mahalle,Köy,Belde ve İlçe Başkanlarımız ve yönetimleri,Belediye Başkanlarımız ve Belediye Meclis Üyelerimiz,İl Genel Meclis Başkan ve üyelerimizin özverili çalışmaları sonucu ortaya çıkmıştır. Bu başarı hepimizindir.

Bizler, bir ve beraber, Partimize üye olan,görev alan,gönül veren,tüm teşkilat mensupları olarak sözümüz söz, durmak yok, yorulmak yok çalışmalara devam edeceğiz,''dedi.