AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet ER Mekke'nin Fethi Münasebeti ile Bir Mesaj Yayımladı
AK Parti Karaman il Başkanı Mehmet ER, Mekke’nin Fethinin yıl döneminde mesaj yayınladı. Er yayınladığı mesajda, “Mekke’nin fethini sadece anmak yetmez. En önemlisi anlamaktır. Fethin gerçekleşmesinin en büyük şartının ‘hicret’ , en büyük gücününse ‘sadakat’ olduğunun idrakine varmak gerekir. Bunu iyi okuduğumuz ve anladığımız zaman ancak bu düşüncelerin ruhunu yaşayabiliriz. Feth- i Mübin bir günlük olay değildir. Onun içinde Sümeyye’nin şehadeti, Bilal’in arşa yükselen ‘Ehad’ haykırışları, muhacirlerin sabrı, ensarın sadakati, sahabelerin Allah Resulüne olan sevgi ve bağlılıkları yatar. Vatanından zorla çıkarılan mahzun bir peygamberin hüznü yer alır. O yüzden fetihten çıkarılacak çok sayıda ders vardır. Şehre girerken kibirli bir komutan değil, şükür dolu bir kul edası taşıması, fetihten bir sonraki gün ‘Genel Af ‘ ilan etmesi ve Mekke’nin fethedilmiş olmasına rağmen kendine zor zamanlarında kucak açan Medinelilere ahde vefa göstererek tekrar onlarla dönmesi alınacak derslerden sadece birkaçıdır. Ayrıca Mekke’nin Fethi, bugün gücü hak sebebi sayan medeniyetler ve zulmü alışkanlık – normallik haline getiren, dünyanın her tarafında Müslüman kanı akıtan insanlara karşı da büyük bir ders içermekte ve mensubu olduğumuz medeniyetin ve ümmetin ne derece kıymetli, ahlaki yönden ne derece üstün özelliklere sahip olduğunu gözler önüne sermektedir. İnsanlık ancak bu fethin ruhuyla kan ve gözyaşından kurtulacaktır.Bu bilinci gençlerimize aktaralım. Yavrularımız batı taklitçisi olmasınlar. Bu vesile ile Mekke’nin fethinin Karaman’lı hemşehrilerimiz, aziz milletimiz ve İslam alemi için yeni fütuhatlara, güzelliklere, hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.
 

AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet ER Yeni Yıl Mesajı Yayımladı

AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet ER, yeni yıl mesajı yayımladı.

İl Başkanı Er mesajında şu sözlere yer verdi: "2017 yılı sona ererken,  2018 yılının bütün insanlık için huzur, barış, refah ve istikrar getirmesini temenni ediyorum. 

Bu yıl da ülke olarak, milletçe birbirimize kenetlenerek, yolumuza, hedeflerimize emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz. Birlik ve beraberliğimiz devam ettikçe, inanıyorum ki, ülkemizin hukukuna, kardeşliğimize ve demokrasimize yönelebilecek her türlü tehdit bertaraf olmaya mahkum olacaktır. Demokratik istikrarı, hukuk düzenimizi ve ülkemizin güvenliğini gözümüzün ışığı gibi koruyacağız. Huzurumuzu, kardeşliğimizi asla kimse bozamayacak. Aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetine asla halel getirmeyeceğiz, her zaman sahip çıkacağız. 

2018'İ EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEĞİZ

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, onun vizyonuyla hareket ederek, üstlendiğimiz görevi yine en iyi şekilde yapacağımız bir yıl olacaktır. 

Bundan önceki yıllarda olduğu gibi ülkemiz ve milletimiz adına daima hizmet anlayışı ile; Türkiye’nin gelişimi, toplumun kalkınması ve 2023 için koyduğumuz hedeflere ulaşmada gerekli her türlü gayret ve kararlılığı göstermeye devam edecek, her zaman olduğu gibi 2018 de de üreterek, çalışarak en iyi şekilde değerlendireceğiz.

Bu duygularla bir kez daha 2018 yılının ülkemiz, milletimiz, bölgemizdeki kardeşlerimiz ve tüm insanlık için barış, huzur, sağlık, güvenlik ve refah içinde geçmesini temenni ediyorum.  Tüm hemşehrilerimin yeni yılını tebrik ediyor, selamlarımı, saygılarımı sunuyorum." diyerek sözlerine son verdi.
 

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa ATABAY Mekke'nin Fethi Basın Açıklaması
 

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa ATABAY'ın Mekke'nin Fethi ile alakalı basın açıklaması;

Mekke’nin Fethinin 1387. Yıl Dönümü vesilesiyle Mekke şehrinin insanlık tarihindeki önemine de değinmek gerekir. Mekke yeryüzündeki ilk şehirdir. İlk insan ve ilk peygamber olan Hazreti Adem (as)’ın tevhid inancının bir sembolü olarak, insanın yeryüzündeki sınanma serüveninin bir nişanı olarak inşa ettiği ilk bina yani Kabe bu şehirdedir. Âlemlere rahmet olarak gönderilmiş son peygamber Hazreti Muhammed bu şehirde doğmuştur. Kur’an-ı Kerim’in ilk çağrısı bu şehrin sokaklarında yankı bulmuştur. Yeniden vücut bulan tevhid inancının ilk şehitleri bu şehirden çıkmıştır. Tebliğin 13 yıl süren çileli günleri bu şehirde yaşanmıştır. Habeşistan’a yapılan hicret de, Medine’ye yapılan hicret de bu şehirde yaşanılan sıkıntılı sürecin sonunda olmuştur. Mekke o dönemin Müslümanları için işkencenin, boykotun, ambargonun, zulmün her türlüsünün tadıldığı yaşanılmaz bir şehir haline gelmiştir.ekke’nin Fethinin 1387. Yıl Dönümü vesilesiyle Mekke şehrinin insanlık tarihindeki önemine de değinmek gerekir. Mekke yeryüzündeki ilk şehirdir. İlk insan ve ilk peygamber olan Hazreti Adem (as)’ın tevhid inancının bir sembolü olarak, insanın yeryüzündeki sınanma serüveninin bir nişanı olarak inşa ettiği ilk bina yani Kabe bu şehirdedir. Âlemlere rahmet olarak gönderilmiş son peygamber Hazreti Muhammed bu şehirde doğmuştur. Kur’an-ı Kerim’in ilk çağrısı bu şehrin sokaklarında yankı bulmuştur. Yeniden vücut bulan tevhid inancının ilk şehitleri bu şehirden çıkmıştır. Tebliğin 13 yıl süren çileli günleri bu şehirde yaşanmıştır. Habeşistan’a yapılan hicret de, Medine’ye yapılan hicret de bu şehirde yaşanılan sıkıntılı sürecin sonunda olmuştur. Mekke o dönemin Müslümanları için işkencenin, boykotun, ambargonun, zulmün her türlüsünün tadıldığı yaşanılmaz bir şehir haline gelmiştir.  

Bu vesile ile bende şahsım adına Mekke'nin Fethinin 1387. Yıl dönümünün Tüm İslam alemine hayırlı mübarek olmasını dilerim.
 

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yeni Yıl Mesajı

AK Parti Karaman Merkez ilçe Başkanı Mustafa ATABAY yeni yıl nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında, her yeni yıllın, problemleri aşmak, sorunları çözmek, müreffeh yarınlara ulaşılmak yolunda inançları güçlendirdiğini ve beklentileri arttırdığını belirten Başkan Atabay, “Gerek ülkemiz gerekse de dünyamız için önemli gelişmelerin yaşandığı, üzüntü ve sevinçleriyle bir yılı daha geride bırakıp, yeni bir yıla coşku ve umutla giriyoruz. Yaşadığımız yılın muhasebesini yaparken, Türkiye’de gerçekleşen büyük atılımların 2018 yılında da kararlılıkla ilerleyeceğini, istikrarlı büyüme ve kalkınma sürecinin daha da artarak yeni başarılarla taçlanacağına gönülden inanıyorum. Karaman’ımızın da bu süreçte adına yakışır bir konumda olacağını can-ı gönülden temenni ediyor ve bu doğrultuda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum. Yeni yılın milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve refah getirmesini temenni ediyorum. Toplumsal hayatımızda daima sağduyunun, hoşgörünün, kardeşliğin, sevgi ve saygının hâkim olmasını diliyorum. Yeni bir yıla girerken, dünyada barışın ve istikrarın önündeki engellerin kaldırılmasını umut ediyorum. Yeni yılda büyüyen ve gelişen bir Türkiye ve Karaman dileğiyle tüm Karamanlı hemşerilerimin yeni yılını en samimi dileklerimle kutluyor, ülkemiz, milletimiz ve bütün insanlık için huzur ve barış dolu, aydınlık bir gelecek diliyorum” ifadelerine yer verdi.

..............
AK Parti Karaman Kadın Kolları Başkanı İmiş Günenç Mekke'nin Fethi İle Alakalı Basın Açıklaması

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı İmiş GÜNENÇ 'in Mekke'nin fetih yıl dönümü mesajı 

"Fetih, beldeleri ve toplumları İslam'a açmak için yapılır. İslam'ın fetihleri, insanların gönüllerini hakikate kapatan, onların ilahi mesajın ışığını almasına mani olan küfür örtüsünün açılmasıdır. Peygamberimizin Mekke'yi fethetmesi, bize kendi içimizdeki putları yıkmamız ve gönül dünyamızı aydınlığa kavuşturmamız açısından iyi bir örnek ve rehberdir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta İslam dünyası olmak üzere yeryüzünde yaşanan bütün zulümlerin, adaletsizliklerin, gözyaşının son bulmasını diler, Mekke’nin fethinin yıl dönümünü kutlarım.”

AK Parti Karaman Kadın Kolları Başkanı İmiş Günenç Mekke'nin Fethi İle Alakalı Basın Açıklaması
AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı İmiş GÜNENÇ 'in Mekke'nin fetih yıl dönümü mesajı 

"Fetih, beldeleri ve toplumları İslam'a açmak için yapılır. İslam'ın fetihleri, insanların gönüllerini hakikate kapatan, onların ilahi mesajın ışığını almasına mani olan küfür örtüsünün açılmasıdır. Peygamberimizin Mekke'yi fethetmesi, bize kendi içimizdeki putları yıkmamız ve gönül dünyamızı aydınlığa kavuşturmamız açısından iyi bir örnek ve rehberdir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta İslam dünyası olmak üzere yeryüzünde yaşanan bütün zulümlerin, adaletsizliklerin, gözyaşının son bulmasını diler, Mekke’nin fethinin yıl dönümünü kutlarım.”

..........

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mekke'nin Fethi Basın Açıklaması

AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa KALE Mekke’nin Fethi yıldönümü dolayısıyla bir yazılı açıklama yaptı.

Açıklamasına “Tarih Sayfalarına insanlık tarihinin en büyük devrimi olarak geçen Mekke’nin fethi, sonraki süreçlerde bütün İslâm medeniyeti tarihinde gerçekleştirilen fetihlerin modeli olmuştur” cümleleriyle başlayan KALE, şu ifadelerle devam etti: “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz(SAV)'in buyruğuna harfiyen uyularak, Mekke fethedilirken; hiç kimsenin burnunun bile kanamamasına özen gösterilmiştir. Mekke'nin fethi; önce gönüllerin fethidir. Tarihten bu güne değin, tüm Müslüman liderler, komutanlar ve askerler, bu modeli her zaman uygulama konusunda büyük özen ve gayret göstermişlerdir. Naif bir savaş hukuku geliştirerek, savaşa katılmayan insanlara; kadınlara, çocuklara, yaşlılara ve yanı sıra tabiat ile şehirlerin altyapılarına asla zarar verilmemesi konusunda tüm Dünya ya insanlık dersi vermişlerdir. Böyle bir Dinin mensubu iken, Suriye Ve Kudüs de Yaşanan Olaylar Ak Parti Gençliği olarak bizleri derinden yaralamaktadır. Başka din mensuplarına bile hoş görüyle yaklaşan bir medeniyetin torunları olarak buralarda yaşanan zulümleri kınıyoruz. Bu akan kan bir an önce durmalı, akan gözyaşları dinmelidir. Müslüman kardeşlerimize zulmedenler de,  er ya da geç bu yaptıkları zulmün hesabını milletleri önünde vereceklerdir. Bu vesileyle Mekke'nin Fethi ruhunun başta İslam coğrafyası olmak üzere tüm Dünya’da yeniden anlaşılır ve uygulanır olması ümidimiz ve duamızdır.”                             
AK Parti Karaman Il Gençlik Kolları Başkanı.       
 Av. Mustafa KALE


AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Yeni Yıl Mesajı
AK Parti Karaman Il Gençlik Kolları Başkanı Mustafa KALE Karaman li hemşehrilerinin yeni yılını kutlamak için bir mesaj yayınladı. Kale kutlama mesajında, 2017 yılının dolu dolu geçtiğine dikkat çekerek 2018 yılının da en az 2017 kadar başarılarla geçen bir yıl olmasını diledi. Sonuna geldiğimiz 2017 yılı içerisinde hem Türkiye’nin hem de Karaman halkının birçok badireler atlattığını da belirten Kale 2018 yılının bu badirelerden uzak daha mutlu, huzurlu ve refah seviyesinin arttığı bir yıl olmasını arzu ettiklerini belirtti.

Kale sözlerine şöyle devam etti:

Son günlerini idrak ettiğimiz 2017 acısıyla tatlısıyla sona eriyor. Ak Parti Gençlik Kolları olarak çok başarılı bir seneyi geride bırakıyoruz. Yeni yılda da bu başarıları artırarak devam ettirmek ve Karamanimizi daha ileriye tasimaktir.

2018yılının öncelikle Karaman lı hemşehrilerime sonra tüm Türkiye’ye daha sonra da tüm İslam alemine huzur, mutluluk, barış, refah ve sağlık getirmesini diliyorum. Dünya’da, ülkemizde ve ilimizde yaşanan ve tüm insanlığı olumsuz etkileyen, hepimizi üzen olayların 2018 de son bulmasını umut ediyorum. Umarım ki 2018 kardeşliğin ve barışın yılı olacak. Temennimiz, barışın ve kardeşliğin temin edilmesi olduğu gibi aynı zamanda refahın, kalkınmışlığın ve gelişmişliğin artarak devam ettiği, yoksulluğun olmadığı bir Türkiye.

Bu niyetle tüm hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyor, herkesin beklentilerinin karşılandığı, hoşgörünün hakim olduğu, yarınlara daha aydınlık, daha umutla bakabildiği hayırlı ve bol kazançlı bir yıl diliyorum.

Ak Parti Karaman Il Gençlik Kolları Baskani

Av. Mustafa KALE