Temayül yoklamasına, AK Parti Düzce Milletvekili ve İç Anadolu Bölge Koordinatörü Fevai Arslan, AK Parti Karaman il yürütme kurulu üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri, il kadın kolları üyeleri, il gençlik kolları üyeleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri katıldı.

AK Parti Karaman İl Teşkilatı Toplantı Salonu’nda yapılan Temayül Yoklaması’nda oylama başlamadan önce konuşma yapan AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça, “6’ncı Olağan Kongre dönemiyle ilgili olarak önümüzde kongre süreci başladı. Bununla ilgili olarak da daha önce kısmen il başkanlarımıza da belirttiğim şekliyle sağlığımdan dolayı göreve devam edemeyeceğimi söylemiştim. Fakat süreç bugüne kadar geldi, kongre sürecine girdik. Bu aşamada da haliyle aday başvuruları, buna benzer talepler, işlemler olacağı için de temayül yoklamasına gidildi. Bu zamana kadar ben hepiniz ile bire bir çalıştım, görüştüm, tanıştım. Ben hepinizden bu çalışmalar sürecince memnun oldum. Hepinizden ayrı ayrı teşekkür ederim.” dedi.

İç Anadolu Bölge Koordinatörü Fevai Arslan da, “Daha 3 hafta önce burada il başkanlığı için bir temayül yaptık. Kendi içinizden bir arkadaşınızı cumhurbaşkanımız uygun gördü, kendisine Allah hayırlı uğurlu etsin.” diye sözlerine başlayarak şunları ifade etti;

“Teşkilatçılığın ne kadar zor ve hassas bir görev olduğunu bilenlerdenim. Bu yaptığınız görevlerin meccanen olduğunu da bilenlerdenim. Bundan dolayı sizlerin bizim gönlümüzdeki yeri ayrıdır. İnşallah bugün merkez ilçe başkanımız Ahmet bey ile tanıdığım günden beri çok günler geçirdik, çok iyi çalışmalar yaptık Allah razı olsun.”

Konuşmanın ardından katılımcılar kimi merkez ilçe başkanı olarak görmek istiyorlarsa onun ismini yazarak oy kullandı.