Temayül yoklamasına, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Harun Karaca, AK Parti İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, AK Parti Karaman il yürütme kurulu üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri, il kadın kolları üyeleri, il gençlik kolları üyeleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri katıldı.

AK Parti Karaman İl Teşkilatı Toplantı Salonu’nda yapılan Temayül Yoklaması’nda oylama başlamadan önce konuşma yapan İstanbul Milletvekili Harun Karaca, “Önümüzde daha büyük engellerimiz var. Ne zamanki başımız sıkışsa milleti arkamızda bulduk. Biz her birimiz elimizden ne geliyorsa bu millete yapmak zorundayız. Karaman’ın bu kadrosu Karaman halkına hizmet etmek zorunda.

Karaman ile ilgili biz düşen, Karaman’ın vizyonunda AK Parti’nin misyonuna uygun diyelim 20 tane il başkan aday adayı. Biz bu 20 kişiyi bulmak zorundayız. Biz 19’unu bulup 1 kişiyi bulamazsak, göremezsek görevimizi tam yapmış olmayız. 20 kişiden bire düşürmek kolay. Belki de dışarıda bıraktığımız o 1 kişi gerçekten Karaman’ı en iyi temsil edecek kişi.” dedi.

Konuşmanın ardından katılımcılar kimi il başkanı olarak görmek istiyorlarsa onun ismini yazarak oy kullandı.

Koordinatörlerin Karaman raporunun genel merkeze sunulmasının ardından Karaman’da Ak Parti Teşkilatı yeniden şekillenecek.

Ayrıca, mevcut il başkan ve teşkilatının, bazı ilçe teşkilatlarının istifasının alındığı gibi iddialar da bilgiler arasında.