AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan Karamanı 2023 vizyonuna uygun hale getirmek için proje üretmeye devam ediyor. Çalışkan Karaman da sokakların tarihi yerlerin çevre düzenlemelerini yapacak.

Ertuğrul Çalışkan Karamanda çevre düzenleme projeleri ile Karaman’ı hak ettiği yere getirmek için çalışıyor. Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan Karamanda tarihi yerler ve çarşı içindeki sokakların çevre düzenlemelerini yapacak projelerini açıkladı. Çalışkan ‘’ Karaman şehirleşme yönünde büyük adımlar atacak. Projelerimizle gerçek bir modern şehir görüntüsü alacak. Karaman bunca yıllık hasretlerine bir bir son verecek. Şehir Merkezi içindeki bütün sokaklar modern hale getirilecek. Bunun yanı sıra tarihi yerlerde de çevre düzenlemeleri yapılacak. Turizm ve ekonomiye katkı sağlanacak. Karaman tarihi ve modernliği ile adından söz ettirecek. Biz laf değil proje üretiyoruz. Gece gündüz demeden çalışıyor Karamanımızın eksiklerini gidermek için projeler hazırlıyoruz. Biz laf değil icraat yapıyoruz. Karamanı 3-4 yıl içerisinde tanıyamayacaksınız ‘’ dedi

Ertuğrul Çalışkan’ın Projeleri;

Hz. Yunus Dergâhı Düzenlemesi ve Türbelerin Çevre Düzenlemesi 
Çukurbahçeden başlayan ve Kaleye kadar olan cephe giydirme projemizle birlikte yapacağımız bir çalışmadır. Proje ile Hz. Yunus Dergâhının bahçesi de faaliyete geçirilecektir. Hz. Yunus dergâhının çevresinde düzenleme yapılarak gelen ziyaretçilerin park yerinden hatıra eşyalarının satıldığı stantlara kadar düşünülmüştür. Yeşil alan projesi ile de burası gönül gözü kahvesi ile birleştirilmesi de amaçlanmaktadır. Hz. Yunus Dergahının tanıtım faaliyetleri de gerçekleştirilecektir. Burası Turizme kazandırılarak ekonomiye katkı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra Karaman da ziyaretçi akınına uğrayan bir haline getirilmesi planlanmaktadır. Projemiz hazırdır. Uygulamaya geçilecektir. 
Bunun yanı sıra Demir Gömlek Türbesi, Emir Musa Türbesi, Karabaş Veli Hazretleri, Kırmahalle Kabristanı içindeki Kızlar Türbesi, Şeyh Ali Semerkandi Hazretleri, Şabaniye Camisi Çevresi ve Zeyve Sultanı Türbesi de kendi has özellikleri ile çevre düzenlemesi yapılacaktır. Böylece Türbe ve çevreleri ziyaretçilerin kolayca ulaşabileceği ve vakit geçirebileceği nezih mekanlar haline getirilecektir.

Molla Fenari Caddesi ve Çarşı Merkezinde ki Sokakların Çevre Düzenlemeleri
Molla Fenari caddesi ve bağlantılı sokaklarda hemen bir çevre düzenlemesi çalışması başlatılacaktır. Bu çalışma ile yollar kaldırımlar modern hale getirilecektir. Bunun yanı sıra Molla Fenari Caddesine bağlanan sokakların tümünde de yol ve kaldırım çalışmalarına başlanacaktır. Molla Fenari caddesinde aydınlatma ve ticari faaliyetlerin artması için düzenleme şarttır. Çarşı merkezin de düzenleme yapılmadık alan kalmayacak. Bazı dar yollar da kamulaştırma uygulaması yapılarak genişletilecektir. Böylece trafiğinde rahatlaması amaçlanmaktadır.

Dört Uzun Sokakta Eski Karaman ve Dünya Yazarları İçin Konukevi
Şu anda tamamlanmış olan ve Tapucak Meydanına açılacak olan sokak uygulamaları bütün koruma alanına ve o bölgenin tamamına yayılacaktır. Bu çalışma ile bölgeye olan ilgi de artacaktır. Bu alanda bulunan önemli şahıslara ait evler müze haline getirilecektir. Ayrıa bu alanda ticari faaliyetlerin artırılması için çalışmalar yapılacaktır. O alanda eski Karaman Kültürüne ait yaşam alanları oluşturularak bir turizm alanı haline dönüştürülecektir. Bu bölge de bulunan Karamanlis Evi de onarılarak Dünya Yazarları için konuk evi haline dönüştürülecektir. burada misafir edilen yazarlar ressamlar yaptıkları eserleri sergiye sunabileceklerdir. Bu tablolar da Karamana farklı bir güzellik katacaktır. O bölge turizme açılıp Karamanın göz bebeği haline getirilecektir.