Geçtiğimiz ay yapılan İl kongresinde AK Parti Karaman İl Başkanlığı'na seçilen Kerim Dereli yeni yönetim kurulunu düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. 

Parti binasında gerçekleşen tanıtım toplantısına Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer ile partililer katıldı. İl Başkanı Kerim Dereli burada yaptığı konuşmada, "AK Parti hiç şüphesiz milletin teveccühünü kazanmış, milletimiz tarafından 3 dönemdir iktidar olma fırsatı verilmiş, eğitimden sağlığa, ekonomiden dış ilişkilere, toplu konuttan yerel yönetimlere kadar birçok alanda sayısız hizmete imza atmış büyük bir partidir. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'İşimiz Hizmet Gücümüz Millet' sözünü kendimize şiar edinmiş bireyler olarak, ülkemiz ve milletimiz adına sorumluluklarımızın farkındayız. Şükürler olsun ki, bizlere diklenmeden dik durmayı öğreten, kararlılığı ile dünyada adından söz ettiren, dünya lideri olmuş bir lidere sahibiz. Böylesine büyük bir partinin Karaman'daki temsilcileri olarak, Karaman sınırları içerisinde, nerede, neye ihtiyaç var ise teşkilatımız ile bir ve beraber olarak orada olacağız. Belediyemiz ve vatandaşlarımız arasında bir köprü görevini üstlenerek, vatandaşlarımızın ihtiyaç ve sorunlarına hızlı bir şekilde çözüm üretme çabasında olacağız. Her daim çözüm odaklı, ben merkezli değil biz merkezli olacağız. Krizlerden medet umanlara, karmaşa ortamlarından rant elde eden kesimlere asla taviz vermeyeceğiz. Siyasetimizde şeffaf ve demokrasiye tam bağlı olmak en önemli farkımız olacaktır. 24 Mart tarihinde teşkilatımızın bizlere vermiş olduğu bu yetkiyi adalet ve dürüstlük adına kullanmakta kararlıyız, inançlıyız. Siz değerli basın mensupları ile bu bir araya gelişi gecikmiş bulan, bu konularda yanlış düşünceler ortaya koyanlar bilmelidirler ki, üzerimizde olan bu kutsal yükü layığı ile taşıyabilmek için öncelikle yeni oluşumumuz ile değerlendirmeler yaptık, merkez ilçemiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ile birlikte hizmet adına istişareler yaparak önümüzdeki siyasi süreç için plan ve programlar yapma meşguliyetinde olduk. Bu süreçte geçmişe yönelik, teşkilat çalışmalarını irdeledik ve eksikliklerimizi tespit edip hızlı bir şekilde bu eksikliklerimizi gidermek adına çözümler üretme çabasında olduk. Karaman bünyesinde bulunan, sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşlarını dinleyerek, bugüne kadar yapılan birçok hizmeti daha ileriye nasıl götürürüz onun hesabında olduk" dedi.

Dereli, hedeflerinde, genel merkezi ile uyumlu, halkı ve seçmeni ile barışık, teşkilatları ile sürekli iletişim içinde olan, halkına efendi değil hizmetçi, sorun odağından uzak çözümcü bir anlayış ile hizmet sunmak olduğunu belirtti. Dereli, daha sonra yönetim kurulu üyelerini tanıtıp birlikte fotoğraf çektirdi.