Karaman Ak Parti İl Başkanı konu ile ilgili olarak bir basın açıklamasında bulundu;

''Yerel seçimlerde Belediye Başkan Aday Adaylığı, İl Genel Meclis Üyelikleri ve Belediye Meclis Üyelikleri Aday Adaylığı sürecinin 1 kasımda sona ereceğini, aday adayı olmak isteyen partililerin bağlı bulundukları İlçe Başkanlıklarına müracaat etmeleri gerekmektedir.
 ‘’2014’ te yapılacak mahalli idareler seçimleri için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Teşkilatımızda aday adaylığı patlaması yaşanıyor. Ve biz herkesin evet diyeceği adaylarla yerel seçimlere girmek istiyoruz.
AK Parti belediyeciliğinin gelmiş olduğu nokta özellikle Başbakan Erdoğan’ın yerel yönetimlerden gelmesi, bu işin gerçekten ustası olmasıdır ve yerel yönetimleri güçlendirme noktasındaki çalışmalarımız partimize olan teveccühü de arttırmaktadır. Önümüzdeki süreç itibariyle Karamanlı hemşerilerimizin belirlediği isimlerle aday adaylık sürecini tamamlarız. Herkesin evet bu aday bu ile bu ilçeye yakışmış diyebileceği adaylarla biz seçimlere gitmek istiyoruz. Seçim sürecinde hata yapmaz isek sen ben kavgasına veya senin adamın  benim adamım kavgasına tutuşmaz isek biz yerel yönetimlerde en fazla oyu alarak bu seçimi tamamlayacağımıza inanıyorum.” Aday adaylarımızın hepsinin Allah yar ve yardımcısı olsun, yolumuz, bahtımız, açık olsun..’’ Dedi.