15 Temmuz’daki Darbe girişimi ile siyasi partilerin tek ses olarak darbeye karşı olduklarını açıklayarak hükümete destek olduklarını açıklamaları nedeni ile Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü ve İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer MHP ve CHP Teşkilatını ziyaret ederek teşekkür ettiler.
Başkan Çalışkan ve İl Başkanı Ünlü, MHP İl Başkanı Av. Oktay Yılmaz ile Merkez İlçe Başkanı Mahmut Ünüvar ile görüşerek, Darbe girişimi nedeni ile darbeye karşı gösterilen duruş ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Darbeye karşı hükümetin yanında yer aldıklarını açıklaması nedeni ile teşekkür ettiler.

Bu arada Karaman’da da tüm siyasi partiler ve STK’lar olarak Darbeye karşı ortak tavır koymak adına bir ortak bildiri yayınlanması konusunda da mutabık oldular.

Başkanlar daha sonra ise CHP teşkilatını ziyaret ettiler, CHP’de de başkanları CHP İl Başkanı Av. İsmail Atakan Ünver ile Merkez İlçe Başkanı Onur Irgat ile görüşerek ve aynı şekilde CHP’nin Darbeye karşı duruşları nedeni ile teşekkür ettiler.