AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları İl Tanıtım ve Medya Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı AK Parti İl Gençlik Kolları'nın koordinesinde 07-09 Aralık 2012'de Afyon'da gerçekleştirildi.
 
  Afyon'un ev sahipliği yaptığı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Doç. Dr. Hüseyin Çelik,Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu,Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukçu,Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanı Neslihan Cenk,MKYK,MYK üyeleri ve 81 il'in tanıtım ve medya başkanlarının katıldığı Afyon’daki toplantıya İl Başkan Yardımcısı AK Parti Karaman Tanıtım ve Medya Başkanı Hakan Şahiner katıldı.

 Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukçu, Türkiye’nin en çok üyesi olan ilk ve tek gençlik kolları teşkilatı olduklarını söyledi. Kendilerine sadece siyaset alanında değil, toplumun neresinde bir kanayan yara varsa o yarayı sarmak için görevler çıkardıklarını belirten Çubukçu, “Bizler 1 milyon 700 bine ulaşmış genç üye sayısı ile Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. Bu rakam bugün Avrupa’da birçok ülkenin nüfusundan fazla. Her zaman bahsedilen Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusunu yönlendirmek, yollarını çizmek ve doğruya yönlendirmekle görevlendirilmiş insanlarız.”dedi.
 
 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu ise konuşmasında;Türk gençliğinin, tarih şuuruna sahip olması ve geleceğe emin adımlarla yürümesi gerektiğini belirten Eroğlu, büyük hedefleri olmayan milletlerin tarih sahnesinden silinmeye mahkum olduğunu ifade etti.Çağın, iletişim ve bilişim çağı olduğuna ve sosyal medyanın büyük önem kazandığına dikkati çeken Eroğlu, bir tweetin 300 bin-500 bin kişiye aynı anda ulaştığını anlattı.
Sosyal medyada konuların çok iyi tahlil edilmesi ve insanların doğru yönlendirilmesi gerektiğine işaret eden Eroğlu, Ak Parti'nin hem sosyal medyada hem de basın yayın alanında yoğun ve titiz çalışması gerektiğini belirtti.
Eroğlu, gençlerden, başarıyı elde edebilmeleri için kendilerine büyük hedefler koymalarını ve planlı çalışmalarını isteyerek, şöyle devam etti:
"Çalışırken uyguladığım adımları size de tavsiye ediyorum. Büyük düşünün, tetkik edin, tahkik edin, karar verin, takviminizi hazırlayın, tatbik edin, takibini ve muhasebesini yapın, başarıyı takdir ve taltif edin. Bütün fikirlere açık olun. 'Hakikat, fikirlerin çatışmasından ortaya çıkar' diye bir söz vardır. Mutlaka istişare edin. Biz sürülmüş tarlada yürüyoruz. Siz hazırlanmış otobanlarda yürüyecek ve daha büyük hedefleri yakalayacaksınız."dedi.

  Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Doç. Dr. Hüseyin Çelik,Gündem konularına değinerek açıklamalarda bulundu AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları İl Tanıtım ve Medya Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na ilişkin, “Türkiye’nin güzel kokularını ve renklerini burada buluşturan AK Parti Afyonkarahisar İl Yönetimine teşekkür ederim” dedi.

  Afyon’da gerçekleşen toplantının ardından Karaman'a dönüşde değerlendirmelerde bulunan AK Parti Karaman Tanıtım ve Medya Başkanı Hakan ŞAHİNER, “Afyon'da yapılan İstişare ve Değerlendirme Toplantısına olumsuz hava şartlarına rağmen 81 ilin katılması gerçekten çok güzel ve anlamlıydı.Değerli büyüklerimizin katılımları, biz gençlere önerileri,yapılan eğitimler ve sonucunda çalıştay sunumunda çok güzel sonuçlar elde ettik.En kısa zamanda bunları faaaliyete geçirerek sosyal medyada daha etkin ve güçlü bir şekilde devamlılığımızı sürdüreceğimize ve başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.