Şahin” İktidar ve cemaat arasındaki çekişmeyi Mavi Boncuk fıkrasıyla” anlattı…

Şahin; “AKP, seçim öncesi ezber hale gelen MAĞDURLARI oynuyor”
Saadet Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Şaban Şahin; Malum iki tarafın önceleri sarmaş-dolaş ve koalisyon içinde olduklarını, Nasreddin Hoca’nın fıkrasıyla, iki taraf arasındaki çatışmayı dış uygulamayı Mavi Boncuk benzetmesiyle ifade eden Şahin; AK Partinin seçim öncesi ezberlenen MAĞDUR rolü oynamak suretiyle İnsanların MAĞDURİYETİ’ nin unutturduğundan bahsetti.
Saadet Partisi Karaman İl Belediye Başkan Adayı Şaban Şahin yaptığı yazılı açıklamada; “Bir fıkra anlatılır. Nasreddin Hoca’nın iki karısı varmış. Hanımların iyi anlaştıkları dönem bitmiş. Hanımları kendi aralarında “Hoca beni senden daha çok sever” iddiasında bulunurlarmış. Hoca bakmış, bu iş çok uzayacak, ucu başka yerlere dayanacak, ikisine de birbirinden habersiz, mavi boncuk vermiş. Hanımlar sorarmış; Hocam, hangimizi daha çok seversin … Hoca da; “Mavi boncuk kimdeyse onu daha çok severim” dermiş.
Hocanın hanımları; Mavi boncuk sadece kendisinde var, diğerinde yok zannıyla,  Hoca beni daha çok seviyor diye…  avunurlarmış.
Malum; iki taraf var... AKP, hükümeti kurulmadan önce ve bir döneme gelinceye kadar iki taraf da birbirleriyle sarmaş-dolaşlardı. AKP hükümetini biz tek başına iktidar biliriz. Gerçekte iki taraf arasında iç “Koalisyon” vardı. Bahsettiğimiz “Koalisyon” Milli Görüş aleyhinde, yani Erbakan’a karşı kurulmuştu… Bir tarafın siyasi engeli var, Muhtar bile olamıyordu. Engelin kalkması gerekiyordu. Diğer tarafın; ABD ile arası iyi ama politikadan faydalanabilmesi, açılabilmesi için tabanı yeterli değildi. 
Neticede “Koalisyon” bozuldu. Bir tarafın elindeki “Mavi boncukla” Operasyonlar yapıldı, gözüküyor. Bir karikatürde; elinde tabancayla bir polis, hırsızın arkasında  “yakaladım seni diyor” ; O polisin arkasında, başka bir polis, elinde tabanca ile “görevden alındın, silahını indir” diyor… Kanaatimiz de o dur, karşı tarafın “Ayakkabı Kutusunu ” göstermiş oldu. 
Diğer taraf, seçim öncesi gereği yokken, bu eğitim şartlarında ihtiyaçtan ortaya çıkan Dersaneler’le niçin oynadı? Karşı tarafla çatışarak ellerindeki “Mavi boncukla” her zaman ki gibi “MAĞDUR” rolünü oynamak için…
Hepimizin bildiği üzere iktidar muhalefetle özellikle CHP ile çatışır. Bu çatışmayı şu sebeble yaptırılır; CHP tek parti döneminde ezanı Türkçe okuttu. Kur’an öğrenmek-öğretmek suçmuş, yakalananlar dövülür, sövülür, asıldığı da olurmuş… Bu sebeble halkın beyninde kodlanan CHP nefreti, ustaca kullanılarak, Sömürü devam etmesi için insanların AKP ye oy vermesi sağlanır…. 
22 Temmuz 2007 seçimler öncesi Halk AKP den şimdiki gibi memnun değildi. İnsanlar gittikçe fakirleştirilmekten ve borçlandırılmaktan rahatsızdı. AKP’nin oyları yüzde 29’a düşmüştü. İnsanlar;  muhalefet partilerine aldanmaz gerekçesiyle, işbirlikçi olmayan Saadet Partisine yönelim olmaması ve tekrar AKP’ye yönlendirmek gayesiyle düğmeye bastılar. O dönem,  Mecliste Cumhurbaşkanlığı seçimi vardı. Bunun içinde, Cumhurbaşkanın eşi başörtülü olurdu-olmazdı diye… CHP, galeyana getirildi. 
AKP; Seçimlerde, İnsanların sıkıntılarını unutturarak, CHP’yi gerekçe göstererek “MAĞDUR” rolünü oynamaya başladı. Halk; kendi “MAĞDUR” luğunu unuttu. CHP’ye inat, Cumhurbaşkanı’nın eşi başörtülü olurdu-olmazdı gazıyla 22 Temmuz 2007 seçiminde AKP’ye tekrar oy verdi. Yani; Mağdurluk oyunu tutmuştu.
 Eskiden; “Siyaset Mühendisliği” ile AKP’ye “MAĞDURLUK” rolünü, CHP ile oynatırlardı. Şimdi ise cephe genişletildi.  CHP; “versiyonu” anlayamadığı için, “AKP’yi gözden çıkardıysanız, biz hazırız” la umutla ABD’ye gitti. Aslında; CHP’ye “İktidar Mavi Boncuğu” verildi sanılsın görüntüsü oluşturuldu. Böylece bu görüntüyle Hem, CHP’ye inat, hem de AKP’nin yalandan “MAĞDUR” olmuş oyunuyla, milletin oyları AKP’ye verdirilmek isteniyor.
Onu için; Milli Görüş’ün tek temsilcisi Saadet Partisi, Karaman Teşkilatı olarak Hemşerilerimize Diyoruz ki: 
Gerçekte Mağdur olan Millet’tir; AKP, değildir… İnsanımız, özellikle esnaf işler nasıl diye sorulduğunda sıkıntılı olduğu halde eskiden “şükür” derlerdi. Ama şimdilerde sıkıntıyı açıkca dile getirmektedirler…  
Bu sıkıntılar memleketin sömürü ülkesi olmasından kaynaklanmaktadır. AKP, faiz lobisinden bahsetmekte, faiz lobisi en fazla AKP döneminde ihya edilmiştir. İnsanların rızkı kesilmekte, faiz lobisine aktarılmaktadır.
 Bunu da Sayın Başbakan hitabet sanatıyla ve stand up la kapatmaya çalışmaktadır. Ayrıca yüksek maaş verdiği Televizyona çıkan saçı jöleli ile örtbas etmek istemektedir.
Hal böyle olunca; AKP, seçim öncesinde ezber haline gelen “MAĞDURLARI” oynuyor. Tekrar ediyoruz Esas “MAĞDUR” Millettir, AKP; değildir. Bizden söylemesi, AKP ile devam edildikçe mağduriyet gün geçtikçe artacaktır..
Bu Milleti bu zamana kadar kim aldatmadı? Merhum Erbakan Hocamız aldatmadı. Onun döneminde Faiz lobisi ihya olmadı. Millet ihya oldu… Onun için bir an evvel Saadet Partisi’ne katıl ki; Saadet iktidarıyla “MAĞDUR” luktan kurtulun” ifadesinde bulundu.