Karamangundem.com un  ulaştığı ve birebir görüşerekaçıklamalarda bulunan Karaman'lı Rektör Prof.Dr. Mustafa Acar, Ak Parti'den Karaman Belediye Başkanlığı aday adaylığı için birçok kişi ve kurumdan ciddi teklif ve destek aldığını ifade etti.

Ancak böyle birşey düşünmeyeceğini Aksaray Üniversitesinde 1.5 yıl daha görevi olduğunu ve bir dönem daha Rektörlük yapma şansının da olduğunu kaydetti. Rektör Acar belediyecilik konusunda da tecrübesi olmadığını ve daha tecrübelilerin bu bayrağı göğüslemesi gerektiğini, tüm adaylarada başarılar diledi.


Ayrıca Acar tüm hemşehrilerine de selam gönderdi. 

Rektörü Prof.Dr. Mustafa Acar kimdir? 

1965 yılında Karaman’da doğdu. 1986’da ODTÜ İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Devlet İstatistik Enstitüsü (1986-87) ve Türkiye İş Bankası’nda (1987-93) çalıştı. 1994 yılında YÖK bursu kazanarak yüksek lisans ve doktora için ABD’ye gitti. Purdue Üniversitesi İktisat Bölümü’nden 1996’da Yüksek Lisans, 2000’de Doktora derecesi aldı. İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat alanında 2004 yılında Doçent, 2009’da Profesör oldu. Kırıkkale Üniversitesi İktisat Bölümü’nde öğretim üyesi (2000-2011) olarak çalıştı. İktisat Bölüm Başkanlığı (2008-2010), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı (2010-2011) gibi idari görevlerde bulundu. 9 Mayıs 2011’de Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü’ne atandı; 18 Mayıs 2011’de yeni görevine başladı. Çok iyi derecede İngilizce bilen Acar evli ve 4 çocuk babasıdır. İlgi alanları bölgesel iktisadi bütünleşmeler, Avrupa Birliği, tarım, iktisat politikaları, genel denge analizi, küreselleşme, ekonomik özgürlükler ve serbest piyasa ekonomisi olarak sıralanabilir. 
Yurtiçi ve yurtdışı kongre, konferans ve sempozyumlarda sunulmuş bildirileri ve çeşitli ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesinin yanı sıra, Piyasa Devlet ve Müdahale, Türk Tarımının Geleceği, AB’ye Üyelik Yolunda Türk Tarımı: Sorunlar, Zorluklar ve Fırsatlar (M. Doğan’la birlikte), Sosyal Bilimler Sözlüğü (Ö. Demir’le birlikte), Avrupa Birliği: Bir Ekonomik ve Siyasi Analiz, Düzleştirici ve Özgürleştirici Bir Süreç Olarak Küreselleşme, ve Güncel İktisadi Tartışmalar adlı telif; Tercih (R. Roberts), Görünmez Kalp (R. Roberts), Tanrıyı Kıyamete Zorlamak, (G. Halsell), İktisadi Düşünce Tarihi (M. Skousen), Küresel Kapitalizmi Savunmak (J. Norberg), Bitmeyen Arayış (K.R. Popper), Siyasal İslâm’ın Geleceği (G. Fuller), Hayvan Çiftliğine Dönüş (B. Abrams), Yeni Türkiye Cumhuriyeti (G. Fuller), ve Eşitlikçilik: Doğaya Karşı İsyan (M. Rothbard) gibi çeviri eserleri bulunmaktadır